Storängens Blogg

 
Slut på bloggandet!

2010-05-26 12:53
 
 

Nu stänger vi ner vår blogg. Får se om det finns mer tid längre fram...
Lena & Göran
 
 

 
Vilken tragedi...

2009-05-14 07:35
 
 

Igår när jag precis hade somnat, ringde det på mobilen. Yrvaket svarade jag. Det var från polisens ledningscentral.
En viltolycka hade inträffat söder om Preem i Slottsbron. Älgen var död fick jag reda på, de ville att vi skulle få undan älgen.
Göran drog iväg med traktorn och var ganska snart tillbaka igen.
Det var en ko som antagligen precis hade kalvat, för Göran sa att kalvarna var blöta i pälsen, och det regnade inte igår...
Varför skulle hon ut på vägen? Med två nyfödda, små, små kalvar?
Han fick upp resterna av kon i skopan och det var inte ett helt ben på hela kon... Bilen var full av älgmage...
Det hade som tur var gått bra med föraren, han hade några skrubbsår.
En kille ringde i morse och frågade om det var något att ta tillvara på, till hundmat. Men det är det inte, jag har aldrig sett något så söndertrasat.
Han hade föresten sett kon igår utan kalvar...
Hemskt ledsamt att det får vara så här.
Lena
 
 

 
Mera snö!

2009-03-02 18:19
 
 

Hejsan!
Oj vad det snöar i dag... Det tar nog aldrig slut. Jag och William längtar efter våren. Den känns ganska avlägsen just nu.
Det är inte lätt för lodjursjägarna nu, de hittar inte spår, men det finns många familjegrupper här i krokarna. grattis till er som har fått fälla ett djur!
Det var väldans vad jag låter negativ... det är ju underbart med snö när det är sådana fina dagar med sol som det var i helgen. Vi passade på att grilla lite korv. Glittra, Rani och Elvira som var i hundgården närmast var lite avundsjuka... Men William delade med sig så de fick en liten smakbit i alla fall.
Till helgen är det dreverfest i Årjäng. Kom dit alla dreverentusiaster!!! Det var väldigt trevligt förra året och det blir minst lika kul i år! Hör av er så ordnar vi med maten!
Vi ses!
Lena

 
 

 
Hej!

2009-01-29 12:20
 
 

God middag!
Jag håller på att leta efter halm eller torv till våra kossor. Vi har snart slut, och det är ju tyvärr ganska länge till betes släpp...
Allt som man ska kolla upp tar så lång tid.
Förra veckan gick Jessie oh jag ett jaktprov i Årjäng. Det var jätte roligt. Hon tog två 1:a pris och derv räv, men det var i slutet av dagen, så tiden räckte inte riktigt till.
Hon kom på inkallning!!! Gissa om matt blev riktigt stolt!

Ha det gött
Lena
 
 

 
Jaktprov!

2009-01-12 21:39
 
 

Hejsan!
Imorgon ska Göran och Cosmos starta på jaktprov, vädret väntas bli väldigt blåsigt, så vi får hoppas att det går att genomföra trost blåsenväder!
Nu har Storängens Puma kommit tillbaka hem ifrån sin semester och spa vistelse i Årjäng. Hon var så fin och har verkligen vuxit till sig på de månader som hon har bott hos familjen Larsson!!!!

Igår höll det på att gå riktigt illa för lilla Rani... Vi hade varit och handlat, jag skulle ställa in en säck med potatis i bagaget, när Rani som en oljad blixt smiter ut och springer lös på parkeringen.
Hjälp! tänker jag... hon är inte världens lydigaste när det gäller inkallning. Jag ropar på henne, men hon är helt förvirrad av alla bilar som åker...
Göran springer bakom några bilar och sätter sig ner och lockar på henne som tur är kommer hon till honom! Viljken lättnad!
Vi ska miljöträna en hel del på parkeringsplatser...
Skogen är hon och de allra flesta drevrar vana att vara i, men samhället är lite mer skrämmande. Ta tillvara all möjlig träning, inte bara promenader där ni brukar gå, träffa andra hundar och djurslag. Carpe diem (fånga dagen)!!!
Natti natti
Lena
 
 

 
Cosmos!

2009-01-03 20:14
 
 

Hej!
Igår åkte Annika, Melwin och jag till Tjällmo för att hämta hem Cosmos. Han har bott hos Tomas Ekberg ett tag och har till och med varit med i en av hans filmer.
 
 

 
Hardrev!

2008-11-30 23:43
 
 

Hejsan!
Idag pratade jag med husse till Storängens Qvick, numera kallad Arvid.
Han var så nöjd med hunden, det är så roligt när hundköpare hör av sig och berättar positiva saker!
Arvid hade drivit rådjur flera gånger, och nu för inte så längesen hade han drivit hare i ca 20 minuter och då lyckades någon skjuta haren! Jag är inte helt säker på om det var husse eller ej, så jag skriver någon...
Juli fick sitt första rådjur skjutet för sig i lördags. Hon blev överlycklig.
Go natt
Lena
 
 

 
Jessie

2008-11-17 21:59
 
 

Jessie var ute med Henka och Tobbe i dag. Hon drev rådjur ett tag, och kom på inkallning! Men de var inte helt nöjda med henne idag, det var inte samma tryck som det brukar vara, kanske var hon långt efter eller så var det något annat som inte stämde. Men hoppas att de inte deppar ihop för det här, alla kan ju ha en dålig dag... Och i morgom kommer det en ny!

Roligt att det gick så bra på utställningen för Java! Andra bästa tik med CERT! Grattis!

Moa och Glittra fäller igen, jag tycker inte att det var speciellt längesen... Fram med borsten i morgon!
Go natt
Lena
 
 

 
Storängens Rani

2008-11-16 18:55
 
 

Go kväll!
Nu är vi alla härligt trötta efter en dag i skogen. William Elin och Göran slappar framför tv:n och jag tänkte att jag skulle passa på att skriva lite om dagens händelser.
Göran gick ut först i skogen med Juli. Hon fick ganska snart upp rådjur som hon drev till Andreas som kunde skjuta ett smaldjur. Det var det första rådjuret som fälldes för henne, så det var jätte roligt!!!
Lite senare när jag och alla barn, förutom Melwin kom ut i skogen så hade vi tagit med Hugo och Rani också. Ryggsäckarna var fullproppade med korv, smörgåsar, vatten, kex och lite annat smått och gott som femåringar kan tycka om att ha med ut i skogen.
Göran gick en tur med Hugo och Ida, Alice och William tog med sig Rani en sväng. Jag tände brasan i Skurmobacken, men jag hade tagit med lite för lite ved, så jag åkte hem efter lite mer.
Så jag hörde inte smällen...
När jag kom hem hörde jag på radion att Göran hade skjutit en bock. Han hittade den inte, men var säker på att den låg, för det var en ordentlig träff.
Han kom till oss vid brasan och berättade. Per i Nysäter ringde och sa att Molly var vid Prästgården, så vi åkte och hämtade henne först innan vi spårade.
Vi stlövlade upp hela gänget till platsen där han sköt.
Rani nosade och hittade snabbt blodfläckar. Men, hon gick lite fram och tillbaka och visste inte riktigt vad hon skulle göra... Göran skulle gå och hämta Hugo, men då gick jag en liten bit längre bort, där Göran hade sett bocken springa iväg. Där fick hon upp ett spår och arbetade mycket lungt och fint sig framåt. Jag berömde henne hela tiden och till slut hittade vi bocken. Rani morrade lite åt den, men ganska snart vågade hon gå fram och nosa, och gissa om det var en stolt liten tjej som mötte husse när han och barnen kom fram. Det var ett lyckat spår!
William och Ida hjälptes åt att dra fram rådjuret till vägen. Oj va de tog i och kämpade!
Annika och Storängens Java är på utställning just nu, hoppas att de kommer hem nöjda med ett fint pris!
Lycka till!!!
Lena
 
 

 
Jakt!

2008-11-11 21:43
 
 

Hej!
Igår var det klubbkamp mellan Värmland /Dalsland,
det var Värmlandtiken Tuva som tog hem
förstaplatsen. Grattis Berndt!!!!!
Idag var Göran och jag ner till Tjällmo och
jagade, det var en ungdomsjakt på väldigt fina
marker. Fröken Elvira, Jessie och Juli var med.
Alla tre skötte sig jättebra. Elvira drev fram en
bock till Tobbe som lyckades fälla den. Det blev
inte ett så värst långt drev, men nog så
intensivt...
Juli drev hjort, det tyckte hon var superkul. I
nästa drev fick Elvira också fart på en hjort, och
det buktade bra, men det var ju rådjur vi skulle
jaga och när jag insåg att det var en hjort
försökte jag koppla henne men det var som förjort,
när jag kallade på henne drev hon ännu
intensivare... När hon hade drivit ett bra tag
till så visslade Tobbe på henne och då la hon av
med en gång och kom till honom. Jag tyckte det var
lite orättvist... men jag får väl va glad för
extramotionen som jag fick...
Nu ska jag sova och drömma om hjortar och fina
skogar med MASSA trattkantareller!
Lena
 
 

 
Onsdag

2008-10-29 06:58
 
 

God morgon!
Nu har det varit älgjakt här i Häggvik/Segoltan, det var underbart väder och jag såg många älgar!!!!
Det började med samling i Skurmobacken, sen efter säkerhetsgenomgången bar det i väg ut i skogen. Vi skulle börja med att gå i drevet. Men tyvärr lyckades vi inte driva fram någon älg till pass skyttarna, kon som bor där har varit med om dett många gånger så hon vet var hon ska gå undan...
Nu vaknade Elin, får skriva mer en annan gång
Lena
 
 

 
Moa är hemma igen!

2008-09-28 22:20
 
 

Go kväll!!!
Igår kom Moa hem igen efter sin utflykt till norrland. Där har hon jagat många älgar, men bara lyckats ställa en som en jägare kunde få skjuta. Hon har haft det jättebra hemma hos Magnus men, det är gött å ha a hemme igen!

Den årliga passröjning här hemma gick av stapeln igår, vi hade med lilla drevertiken Rani som tyckte att det var super kul att få komma ut i skogen. Vi hade turen att få se ett rådjur! Vi försökte få henne intresserad av spåren, men hon hittade ganska snart en gammal rådjurskäke istället! Oj va stolt hon blev!!!

Idag fyller vår lilla tös 1 år! Grattis Elin!
Ett år går så väldigt fort, jag tror att det går fortare och fortare ju äldre man blir...(så talar en vis kvinna på hela 27 år). När jag var liten var ju sportlovsveckan jätte lång! Jag hann vara hos mormor, hos pappa och hos syster yster och rida jätte många gånger, och för att inte tala om sommarlovet, det var ju aldeles oändligt. Men nu så hinner jag inte ens märka att det är höst! Sommaren, var tog den vägen? Jag skulle ju bada bara en sista gång, men nu är det för kallt... Det här låter att aldeles för deppigt... det jag försöker säga är: Ta vara på det som är precis nu! Eller på latin Carpe diem! Fånga dagen, det ska jag göra den här hösten! Och njuta av den underbara luften och alla vackra färger...
Natti natti
Lena
 
 

 
Göran och Elin lockar på älg!

2008-09-04 22:49
 
 

Jag har glömt att berätta en lite kul händelse som inträffade för ca en vecka sedan. Efter ett möte i Harlöcka tog vi en liten omväg hem... Det var skymmning och nästan lite för mörkt för att se, men på ett järde i Segmon såg vi två älgar som mumsade på havren. Efter att vi försökt komma fram till vad vi såg, enades vi om att det i alla fall var en av dem som var vuxen, den andra var på ännu längre håll som gjorde att det var väldigt svårt att avgöra storleken. Glada åkte vi vidare hem, för det är inte så vanligt att vi ser älgar här omkring.
När vi åker ner för sista backen innan vi är hemma får Göran syn på ännu en älg!!!
Vi stannar bilen och vevar ned rutan, Göran lockar på den och kon spetsar öronen och tittar åt vårt håll! Hon börjar beta igen på den granna klövervallen. Göran lockar igen och hon går några steg mot bilen, ganska sakta och vaksamt. Sen betar hon igen ... Göran låter lite högre, då ger Elin också ifrån sig ett ljud som låter ungefär som sin pappa! Älgkon tittar upp igen och travar en liten bit ännu närmare. Vi sitter tysta och bara tittar. Efter ett litet tag kommer en bil körande och vi inser att vi måste flytta på oss, Göran startar motorn och älgkon vänder om och går in mot kanten på järdet igen. När vi kör därifrån han hon gått in i skogen. Det var så spännande att hon kom så nära och jättekul att Elin också lockade på älgen. Göran sa att han har fått älgar att stanna när han har lockat förut, men ingen som har gått närmare! Det var kul!
Lena
 
 

 
Utsällning i Sunne

2008-08-26 11:16
 
 

Nu i helgen var vi på Värmlands Dreverklubbs årliga utställning i Sunne. Det var underbart väder och ca 20 hundar deltog. Vi hade med två av Jessies valpar Qurt och Qvintus. Båda fick fin kritik med HP!!! Vi hade förstås väldigt duktiga handlers... Det var Ida och kusinen Elsa som visade småkillarna. De var super duktiga.

Det har flyttat hit fyra hönor och tuppen Uno. De går och spankulerar lite som de vill på gården och Jessie kan inte låta bli att skälla på dem... William har bråttom ner till hönsen varje morgon för att kolla om det har kommit några ägg.
Lena
 
 

 
Regn!!!

2008-06-16 22:26
 
 

Hejsan!
Oj vad tiden går fort... Det var ju jättelängesen som vi skrev något i vår blogg, men det händer alltid så mycket här på gården, så datorn kommer lite i sista hand...

Under helgen anordnade Värmlands Dreverklubb Drever stämma i Sagolika Sunne.
Där träffades dreverfolk från hela sverige och diskuterade om allt möjligt som hör till jakt och hund!
Jag tror att många med mig tyckte att det var väldigt trevligt, lärorikt och spännande.
God mat var det också!!!

Helgen före det hade vi en utställning i Borgvik. Underbart väder, soligt och fint, det fläktade lite ifrån sjön så det blev inte för varmt heller.
Det var många Storängens hundar där. En valp i Jessies förra kull som heter Othilia var med för första gången. Kull bröderna Pass och Pajas var också där och visade upp sig från sin bästa sida. Puma, deras syster var också med.
Storängens Java slog mamma Elvira i utställnings ringen! Det tycker jag var väldigt roligt! Cert fick de båda vackra damerna! Kul att så många kom dit! Jag tror att det var 52 hundar anmälda, och det var nog bara en som inte dök upp.

Idag har kossera fått nytt bete, och havren välbehövligt regn!
När jag körde grabbarna till dagis haglade det som bara den. Det låg kvar ett bra tag så på förmiddagen hade de varit ute och skottat!
Några av valparna i Jessans andra kull har fått egna hem. På torsdag ska Annies valpar till veterinären för att bli besiktigade och få sin första vaccination.
Natti natti!
Lena
 
 

 
Mera valpar väntas...

2008-04-25 10:14
 
 

Hejsan i det underbara vår vädret!
Nu har plogen kommit i backen och vårbruket är äntligen i gång!

Annie går med stor mage fortfarande, men det är inte förrän om ett par dagar som hon ska valpa. Igår städade jag boxarna i hundhuset, skurade med såpa och gjorde riktigt fint.
Idag ska jag ta fram en valplåda till Annie. Den är inte lika fin som den som Jessie har, det får bli en \"pallkrage\" med en kartong i botten. En sådan funkade bra förra gången och det är lätt att städa under om det skulle behövas, bara att vika i hop den.
Annie är inte lika stor och rund som förra gången, jag kan tänka mig attt det kanske är fyra eller fem små valpar där inne. En fördel med det är ju att det är smidigare och lättare för henne att röra sig. Annie och Juli delar box ute i hundhuset och där har de en ganska hög pall som de gärna sitter på.
Jag brukar ställa Julis skål med mat där och Annies på golvet, men igår hoppade Annie hur smidigt som helst upp där för att kolla om Julis mat kanske var lite godare än hennes...
Java har startat på ett öppenklass spår och fått ett förstapris!!! Grattis!!!
Skriv gärna i gästboken om hur det går för era hundar! Det är alltid roligt att läsa om!
Nu innan det blir för varmt är det ju fantastiskt skönt att vara ute i skogen och träna spårning!
Ta tillvara på tillfällena att öva.

Ha det bra!
Lena
 
 

 
Onsdag

2008-04-16 21:31
 
 

Hejsan!
Jag tycker nästan att de små redan har växt!
Kanske är det inbillning, eller också ser de större ut nu när magarna är runda och fina.
Jessie äter och dricker duktigt så hon har mycket mjölk i juvret. Idag tyckte hon att det var okej att vara ute ett litet längre tag än igår och i måndags. Hon hade till och med tid att spana lite extra på katten Snurrban.
Snurrban och Jessie delar lägenhet numera...(båda bor i pannrummet på natten)
Det är så lätt hänt att sitta alldeles för länge hos valparna och bara titta på dem.
Jag pratade med en kompis idag som har väntat på att en kull med labrador valpar skulle födas, nu har tiken fått åtta valpar och sju av dem var hanar! Alltså bara en tik!
Tänk vad det kan variera, Jessie fick tre tikar och tre hanar. Den fördelningen är ju alldeles perfekt.

Idag fick hundgårdarna en ordentlig rengjörning. Det blir mycket hundbajs av många hundar... Men det blev ialla fall väldigt fint hos dem. Visst går det lättare att greja med mindre roliga saker när solen skiner?!? Så snälla sol, skin i morron med!
God natt
Lena
 
 

 
Valpar!

2008-04-15 14:52
 
 

Hej!
Det är bara bra med Jessie och hennes sex små bebisar.
Det är farsinerande hur pigg och hur duktig mamma hon är! Jag är alltid lite orolig de första dygnen, och framför allt den första natten men som tur var så mådde hela familjen i valplådan bra.
Jessie är lite stelare i dag än igår, men vem skulle inte vara det efter att ha fött så många...
I dag har det inte regnat! Solen tittar till och med fram! Det är underbart med vår!

Nu ska Elin och jag gå ut och hjälpa Göran med veden.
Ha det gött!
Lena
 
 

 
Tillökning!!!!

2008-04-14 21:37
 
 

Idag fick Jessie sex stora fina trefärgade valpar. Det är tre tikar och tre hanar. Jessie är en fantastisk mamma som tar väl hand om sina barn, och hon är efter omständigheterna nästan oförskämt pigg. Trots att vi hade lagt in en mjuk och go filt i valplådan så tyckte Jessie att det var bättre med en bananlåda som var full med gamla kläder. När jag sen flyttade över valparna till den riktiga valplådan så bar hon snabbt tillbaka dem. Det slutade med en kompromiss, jag fick lägga lite av de söndertrasade kläderna i valplådan och ställa undan bananlådan. Då fann äntligen Jessie sig till rätta.
Annies mage har också börjat växa så om ett par veckor så är det dags för fler drevervalpar.
Ha en Go kväll!
Göran
 
 

 
April snö är bättre än....

2008-04-09 10:15
 
 

Hallå där hundvänner!
Nu när man äntligen börjat tro på våren, vad
händer då om inte ett lugnt och stilla snöfall....
Det blir nog inte så långvarigt i alla fall. Vi
har ju haft en ovanligt mild vinter
och det är nog framför allt rådjuren glada för.
Vid den här årstiden så kommer ju rådjuren fram
och betar på åkrarna. Rådjurstillgången ser bättre
ut än på många år. Mycket naturligtvis tack vare
den milda vintern men även en ovanligt låg
avskjutning.
Idag har jag haft med Elvira och Puma till
Slottsbrons skola. Ida som går i första klass har
sett till att drever skall finnas på schemat,
något som Elvira och puma mer än gärna ställer upp
på.
Nu väntar vi på nästa dreverutställning, och det
blir för vår del Hunneberg den 4 maj. Hoppas att
vi får se så många Storängens hundar som möjligt
där!
Ha det gött i det fina vår vädret!

Göran

 
 

 
Nuntorp !

2008-04-06 16:15
 
 

Här kommer en rapport från utställningen i Nuntorp, Dalsland. Tur att det var inomhus för regnet vräkte ner hela förmiddagen.

Valparna Storängens Pang och Puma gjorde sitt livs andra utställning och precis som första gången (vilket var förra helgen i Örebro) kunde de åka hem med HP. Puma placerade sig före Pang som hon även gjorde förra veckan. Två lugna och trygga valpar som sov gott i buren när de var färdigbedömda. Elvira fick även hon samma resultat som förra helgen med cert/ck och 2 btkl medan Java gjorde en uppryckning och blev 3 btkl med ck.

Återväxten är god på Storängen vad gäller handlers, Ida 7 år tog hand om och visade upp såväl Pang, Puma som Elvira på allra bästa sätt. Hon hade till slut ryggsäcken full med rosetter och hederspriser.

Nu laddar vi för Hunneberg/Grästorp 4 maj och hoppas på stålande solsken !

Hälsningar från gästbloggaren Annika

 
 

 
Hundförbud!

2008-03-26 14:08
 
 

Hej!
Ibland undrar jag om hundägare vet att det faktiskt är förbjudet att ha sin hund lös nu...
Man måste ha hunden kopplad, eller en sådan lydnad på sin hund som om den vore kopplad... Detta är oerhört viktigt nu, eftersom de vilda djuren nu är högdräktiga!!!
Det är ju såklart hemskt och inte det minsta roligt om ens hund har kommit lös och är borta flera timmar eller ännu värre, flera dagar. Men hunden ska inte vara lös!
Alla hundar har jaktlust och förföljer gjärna rådjur eller annat vilt.
Det gäller små tanters gulliga knähundar också!!
Förlåt om jag verkar irriterad, men det här är väldigt viktigt! Man begår dessutom lagbrott om ens hund jagar på någon annans mark.
Snälla bloggläsare ha era hundar kopplade så att de inte stör i naturens barnkammare!
Ha det gött i solen och gå en långpromenad i det vackra mars vädret.
Lena
 
 

 
GLAD PÅSK!!!

2008-03-24 11:41
 
 

Hej!
Nu är påsken nästan slut, men det finns massa
godis kvar! Barnen var väldigt trötta efter allt
påskkärringsgående!
Williams stora bästa kusin Arvid är här och de
somnade hur fort som helst igår, det tar på
krafterna att vara ute och grilla korv, eller
bygga en jättelång järnväg eller bygga en hel
bondgård med djur och timmervältor och allt
möjligt annat!
Nu är de ute och plogar snö.
Hundarna fick byta hundgårdar lite grann med
varann i dag. Elvira har börjat löpa, men hon ska
inte ha någon valpkull den här gången.
Puma tycker att det är väldigt roligt när Ida är
här, för då blir hon extra ompysslad!
Jag borstade Moa igår, det är otroligt hur muýcket
hår det får plats på en jämthund!
Nu bor det bara drevertikar inne i hundhuset,
grabbarna bor ute, Mino och Pontus gruffade lite,
men det går nog snart över.
Glittra är så fin i pälsen nu, utan en massa
tussar som sitter löst!
Ha en fortsatt bra påsk!
Lena
 
 

 
Tisdag Kväll

2008-03-18 21:38
 
 

Hejsan!
Slutspel på tv:n...
Jag är inte det minsta intresserad av ishockey... Göran kollar på det just nu, jag kom på att det som vanligt var väldit längesen jag skrev en blogg...
Jessies mage växer. Hoppas att det är valpar där inne och inte bara den ökade aptiten har lett till ett större midjemått! Hon är väldigt pigg och glad och har som jag berättat förut en ENORM aptit!. Moa skulle bara våga försöka ta hennes käk!
Annie har jag inte sett något på än, men hon ligger ju ungefär två veckor efter Jessie.

Lilla pojken Oryx har flyttat hemmifrån, han reste ända till Bollnäs, resan hem hade gått bra, och hans nya hundkompisar och han verkade komma väldigt bra överens!

Puma, vår lilla tik efter Tanjer och Annie delar hundgård med Lina. De har så roligt på dagarna, vi har slagit ihop två hundgårdar så de har två hundkojor som de kan sova i och väldigt mycke plats att busa på.

Glittra har äntligen slutat fälla nu, en dag när jag stod ute och borstade henne blåste det ganska mycket, Göran var nere hos tjurarna och det blåste pälstussar ända dit!

Tänk va konstigt det är det här med vädret, i förrgår satt vi ute vid verandan i solen och den värmde gött, i går blev det vinter! Bara så där hux flux!

Nu vill liten Elin att hennes mamma ska sluta sitta framför datorn...
Ha det bra!!!
Lena
 
 

 
Rävjakt!

2008-03-01 12:51
 
 

Hej!
I dag är det räv och lodjursjakt i
Häggvik/Segoltan.
Det regnar och är grått. Ida var med morfar en
stund och satt på pass, men efter grillbrasan
följde hon med Alice, Elin och mej hem. Det var
kallt och ruggit. Göran driver fortfarande, men
jag tror att de snart ger upp, ingen av de tappra
11 till antalet har sett en enda räv...
Här hemma väntar vi på att se de färsta tecknen på
dräktighet, Jessie har en enorm aptit så kanske
har hon ett gäng valpar i magen. Inget är som
väntans tider.
Vi hoppas att ni andra har haft turen på er sida
när det gäller lodjursjakten. Men det är inte lätt
utan snö...
Ha det bra!
Lena
 
 

 
Gotlandsäventyr!

2008-02-20 11:31
 
 

Hej igen!
Resan började med att all packning skulle med, det
blir en hel del grejer som ska med om man ska
vara borta några nätter. Båten gick vid åtta på
söndagskvällen och vi tyckte att vi var ute i god
tid, men på slutet kändes det lite stressgt i alla
fall.
Resan på havet gick jättebra, Jessie fick stanna
kvar i bilen. Där sov hon gott i buren. Annika och
jag tittade lite på en förfärligt dålig film. Elin
sov lite och var vaken lite emellanåt. Allt gick
väldigt bra.
När vi kört av båten träffade vi David som har
hanen som vi skulle para med. Han körde före hem
till sig och väl framme fick hundarna bekanta sig
lite. Jessie visade sig från sin allra bästa sida.
Tolsöbodas Linto var en trevlig hane som var en
vänlig gentleman var försiktig och snäll mot
Jessie. De försökte några gånger utan resultat.
Vi beslöt att prova i morgon bitti.

Till slut hittade vi hotellet mitt inne i Visby.
När jag skulle parkera bilen för natten hittade
jag inte fram dit jag skulle, jag såg en polisbil
som jag frågade om hjälp, de visade mig parkerings
platsen. Tack så mycket! (Jag kanske är den enda
som fått poliseskort mitt i natten inne i Visby!)

Sen skulle jag hitta tillbaka till hotellet
igen, som tur var så fanns det en karta på
hotellet så Annika kunde guida mig via telefon!

Nästa morgon åkte vi ut till Stenkumla där Lintus
som han kallas bodde, husse David var på jobbet så
vi försökte para dem själva. Lintus var inte så
intresserad, så vi åkte därifrån ganska snart, för
att inte trötta ut dem.

Annika Elin och jag tog en tur till Fårö.
Det blåste som bara den, men vi fick några kort på
de häftiga raukarna. Vilken natur det finns!

Vi provade att para igen på kvällen, men då tyckte
Lintus att det var jättepinsamt... Inget resultat
än...

Hur ska vi göra?!? Göran kollade lite med tänkbara
hanar på vägen hem. Vi beslöt till slut att
stanna och prova en gång till i morgon.

ÄNTLIGEN!!!!
De satt i hop! Vi hade fått till det precis i
sista sekunden, vi var igentligen påväg till
bilen, men vi provade som tur var en gång till. Då
funkade det!
Vilken lättnad!

Vi åkte en tur till Lojsta hed för att titta på
Russen som bor där. Vi hade tur, vi fick se cirka
30 russton. Va fina de var!

Vi åkte ut till Lintus igen på kvällen, men då var
det lika pinsamt igen... tyckte han.

Vi tog med Jessie hem och gick en kvällspromenad
inne i Visby, där fick hon syn på en katt, så det
blev fullt drev i kopplet, men det avbröts snabbt.

Nätsa morgon tog vi färjan hem och det är så gött
att vara hemma igen!

Nu har Annie börjat löpa, så på söndag troligtvis
åker vi till Häxbackens Deeno med henne.
Spännande!

Ha det bra!
Lena
 
 

 
Gotland!

2008-02-13 15:30
 
 

Hej!
Nu har vi varit på Gotland och parat Jessie. Det var inte helt lätt... men till slut så!
Jag avlägger en längre raport om allt vi var med om lite senare.
Lena
 
 

 
Onsdag

2008-02-06 22:36
 
 

Hej!
Nu har vi kommit ett steg närmare, vad det gäller Jessies kavaljer.
Det finns en väldigt duktig och fin hane på Gotland som heter Tolsebodas Lito.
Vi har pratat med Litos husse David och han tyckte att det skulle kunna bli en bra kombination. det är ju lite långt att åka till Gotland, men vad gör man inte?!?

Annars är det lungt med de andra hundarna, vi väntar på att Annie ska börja löpa också.

Hoppas att allt går bra för er nya hundägare!

Nu ska vi gå och lägga oss...

Go natt
Göran Lena och Elin
 
 

 
Tisdag

2008-02-05 20:10
 
 

Hejsan!
Eftersom Jessie har börjat löpa, så har det helt plötsligt blivit brottom att hitta en lämplig hane. Det är inte det lättaste! Man nill ju att det ska bli en perfekt kombination, allra helst med en ung och oprövad duktig och snygg hane. Först var jag inne på en röd och vit, för Jessie är lite \"oren\" i färgen, för att förstärka hennes röda, men nu har jag ångrat mig och letar efter en trefärgad i stället. Har någon något bra tips tar jag tacksamt emot.
Göran är på jägarskolan, barnen sover och jag och lilltösa sitter framför datorn och letar. Det är inte lätt att veta hur nästa kull ser ut, men en sak är säker: det är Alltid lika spännande!
Natti natti!
Lena och Elin
 
 

 
Fredagkväll

2008-02-01 21:33
 
 

Hejsan!
Det tar aldeses för lång tid emellan bloggarna, jag vet... Men det är alldeles fullt upp hela tiden! Jag vet inte hur, men visst hade det varit gött att få fram ett par tre timmar extra varje dag?

Det har ar hänt en hel del på hundfronten sen sist.
Olivia har flyttat till en ny husse som heter Thomas, Major har flyttat till mina barndomstrakter Charlottenberg, Pontus bor numera i Liljedahl hos matte Emma och fina fröken Othilia har flyttat till Magnus och lillhusse Gustav. Pingla har flyttat till sin moster -Whitney och Idas morfar Kurt. Numera kallas Pingla för Pricka.

Nu sista veckan har Göran varit i skogen tre dagar i rad för att få de sista jaktproven avklarade.
Tisdagen började inte så bra...Det var Jessie som startade då, på I-2 skogen, hon var inte alls sig lik hon sökte normalt och tog upp, men sen ville hon inte jaga längre. Dagen efter fick vi den troliga förklarningen. hon började löpa!
På onsdagen var det Elviras tur. Hon bjuder på bra samarbete och lydnad! Hon tog 1:a, 2:a och 3:a rå!

Juli var sista tiken ut, hon var hur bra som helst för att vara så orutinerad som hon änå är. Hon fick driva länge för att skrapa ihop till ett förstapris på rå.
Det var blåsigt och svårt att höra drevet.
Hon visar på en underbar glädje när hon driver och kom och hälsade på husse flera gånger och var jätteglad över att se honom när han visade att hon skulle fortsätta jaga blev hon jätteförtjust och stack iväg som ett skott!!
Det är så det ska vara!

Stina min labbe-tik har flyttat till Emmelie, hon utbildar ledarhundar. Och jag hoppas verkligen att Stina gör bra ifrån sig så att en synskadad person kan få stor nytta och glädje av henne! Lycka till Stina och Emmelie!

Lilla Elin som numera inte är så liten har hunnit bli 4 månader. Tiden går så fort!
i morgon bär det iväg till Södertälje på drevermöte.

God natt!
Lena
 
 

 
Fredagkväll

2007-12-14 23:31
 
 

Go kväll!
Idag har en valp till fått ett eget hem. Det var Storängens Olympia som fick flytta till Karlstad. Innan hennes nya husse och matte och lillmatte Matilda kom för att hämta henne badade jag henne. Det har Molly som hon numera heter aldrig gjort förut, de flesta brukar tycka att det är ganska läskigt första gången, men inte Molly inte, nej hon stod där helt cool och tyckte nog att det var ganska skönt med varmt vatten. Efter badet svepte jag in henne i en stor mysig handuk och William satt och höll henne i saccosäcken, hon tyckte att det var jätte gött att ligga där så hon låg kvar där ända tills det var dax att åka hem.

Imorgon är det funktionärsjakt på I-2 skogen, Göran ska vara med, och det är alltid en massa saker som ska fixas innan morgondagens äventyr...
Hoppas att han får med sig allt han behöver.

Jessie klarade att ta 1:a+2:a+3:a Rå!!!
Hon drev räv ett tag också men den gick i gryt efter 20minuter.
Det var en väldigt fin dag med klingande drev hela dagen

Än en gång Lycka till alla nya hundägare!
Go natt Lena


 
 

 
Ofelia har hittat ett eget hem!

2007-12-12 20:05
 
 

Hejsan!
Idag fick lilla Ofelia följa med sin nya husse Niklas hem.
Det är märkligt det där hur man liksom faller för någon. Det är som om valpen viskar: Ta med mej hem... Så tror jag att det var för Niklas och Ofelia. Det känns rätt helt enkelt.
Imorgon ska Jessie starta på jaktprov, då får vi hoppas att det blir gynnsamt väder, och att hon hittar några rådjur. Allra helst en hare förstås. Men det är ont om sådana häromkring.
Igår var jag och min syster på IKEA och handlade lite grejer, en ny blöjhink, gardintyg och ljus förstås. Man måste vara försiktig nu med alla ljus man tänder, ni har väl en lapp på ytterdörren DU SLÄCKTE VÄL LJUSEN? Jag skulle ha köpt en hylla att ha i hundhuset också, men den fick inte plats bland barnvagnar och diverse andra prylar och jag kunde inte fälla ner sätet heller, för efter att jag hämtat William och Melwin på dagis så skulle vi hämta mormor i Kil som skulle följa med på pôjkeras Lucia firande med dagis. Så hyllan får vi ta en annan gång. Luciatåget var jättefint! Barnen sjöng och endel tog i som bara den!
Ha det så hra och lycka till nu alla nya hundägare!
Lena
 
 

 
Flyttstädning...

2007-12-06 23:25
 
 

Hejsan!
Idag fick de flesta valpar vi har kvar efter Annie och Jessie flytta ifrån sin stora familj. Jag placerade ut dem så att de får bo hos lite äldre hundar och kanske lär sig lite hyfs...
Hugo var inte alldeles nöjd med sitt nya sällskap, men han är en tålmodig kille med gott uppförande så han är en perfekt \"lärare\".
Glittra fick ta hand om två små busfrön och i den hundgården blir det nog mycket lek och stoj! Men hon säger till när det går för långt, vilket säkert behövs.
Mino och Major tror jag blev stolta när även de fick ta sig an en dreverpojke ifrån Annies kull. Jag tror att det är bra att flytta runt dem lite, så att de inte alltid har sina syskon runt sig, och det är lättare för oss att lära känna dem bättre, det är nämligen inte så lätt när sex stycken vill vara med och hälsa på samma gång...
Nu har vi anmält Hugo, Jessie, Annie, Elvira och Juli till jaktprov. Då hoppas vi att det blir några förstapris! Tänk om Elvira kunde få tag på en hare, och driver den till ett förstapris då blir hon jaktchampion och det hade ju varit jättekul! Nu ska jag gå och lägga mig.

Hoppas att det blir en fin dag i morgon... natti natti Lena
 
 

 
Måndag

2007-10-15 14:34
 
 

Igår fick lilla Storängens Oops flytta till vårt grannland Norge. Han verkade mycket nöjd över sin nya husse och matte.
Ida, Alice och Julia tränar alla valparna med att gå i koppel och de börjar bli riktigt duktiga!

Årets älgjakt här hemma gav många härliga stunder och det var härligt, soligt väder och mycket trevlig gemenskap, dock fickvi bara en kalv. Vi såg några kvigor och kor, och de bör ju få nya kalvar nästa år, och då ökar ju älgstammen.
Årets yngsta älgjägare var nog vår dotter Elin som har hunnit bli hela två veckor. Hon satt på min mage och sov så gott när vi gick i drevkedjan.

Ha en härlig fortsatt solig höstdag! Lena
 
 

 
Frost

2007-09-19 08:31
 
 

När jag vaknade i morse var det frost ute. Det är så fint med kalla höst mornar.
Det blev ingen utsällning i Laxsjön för oss under helgen, men Storängen Java var där och åkte hem med en 1:a och HP! Inte illa!
 
 

 
Höst!!!

2007-09-17 12:18
 
 

Nu känns det att det är höst i luften! Hundarna längtar ut i skogen, och det gör husse också. Hugo och Göran var ut en liten sväng igår, men de hittade ingen hare...
Alla valpar växer så det knakar! Jessies kull på nio underbara små krabater är så jämna i utseende och typ att det är helt omöjligt för oss att välja vilken som ska bo kvar hos oss. Annies är lika fina de också, men där har Ida bestämt vilken tik som ska stanna kvar. Så valet är redan avgjort!

Ha det bra!! //Lena
 
 

 
Vårgårda utställningen

2007-08-18 22:15
 
 

God kväll!
Idag har vi varit i Vårgårda på Dreverutställning.
Det blev en lång dag med ett väldigt växlande väder, men det är väldigt kul att få se så många fina drevrar på en gång. Härkilas Tanjer (som är far till Annies valpar) blev BIR.
Övriga höjdpunkter idag var att Elvira blev BIM, Hugo fick Cert, Java förstapris och vår uppfödargrupp fick HP! Men det roligaste av allt var nog att dottern Ida visade Elvira och det gick ju bra :-)
När vi kom hem ikväll så möblerade vi om lite ibland hundarna i hundhuset så att valparna kunde flytta ut dit.
Ha en Go kväll!
Vi kommer nog att slockna väldigt fort i kväll...
Göran
 
 

 
Hösten närmar sig.

2007-08-15 13:42
 
 

Hallå där en grå och regnig dag som i dag så märker man att hösten närmar sig med stormsteg. Det tycker jag är härligt, tänk höstluft, lövens alla färger och de första hundskallen, för att inte tala om de mörka höstkvällarna... Varje årstid har ju sin tjusning. Sommaren har väl inte varit de bästa för semesterfirare, men för all form av växtlighet har den varit fantastisk.
Annie och Jessies valpar växer så att det knakar, och nu börjar det att bli full fart i valplådan. Vi ska försöka att få ut lite bilder innom kort.
På lördag så är det dags för dreverutställning i Vårgårda hoppas att det kommer några fler Storängens hundar dit.
Nu ska jag ta ett ryck här på kontoret.
Ha en Go dag!
Göran
 
 

 
En strålande morgon!

2007-07-30 07:58
 
 

God morgon kära bloggläsare.
Vilken underbar morgon, det har vi ju inte varit bortskämda med i år.
Igår var det dags för den årliga utställningen i Ransäter. Det blev en riktig heldag med hundar, och barnen längtar redan till nästa år. Det är väldigt intressant att gå runt och se på alla raser som ställs ut. Tänk vad många olika typer av hundar det finns. Elvira och Glittra gjorde bra reklam för oss de fick CK och blev BIM i respektive ring.
Jessie och Annie har fått en hög med valpar under helgen allt har gått bra så här långt och tikarna verkar pigga. Det är vältecknade, valpar både trefärgade och rödvita. Det är två mycket intressanta kullar med en härstamning som vi som vanligt tror väldigt mycket på.
Idag ska vi börja slå vallar igen så att vi imorgon kan börja press året andra vallskörd

Ha nu en riktigt härlig dag!

Göran

 
 

 
Måndag

2007-07-09 15:47
 
 

Hej hej alla bloggläsare!

Vilken tur att Annika håller er uppdaterade, och
nog har hpn lite rätt i att vi svävar på små moln
fortfarande...
Men jag undrar om det är regnet eller bara
trötthet i allmänhet som får oss att inte ha tid
för datorn.
I lördagskväll var vi bjudna till Annika på god
mat och en trevlig pratstund. Tack Tack! När vi
kom hem fick hundarna följa med på en promenad ner
till korna på betet och jag hittade de första
kantarellerna!!!! Stina ville gärna smaka på dem.
Jag hade en gång en tanke om att jag skulle lära
henne att leta kantareller, men hon skulle nog
bara äta upp allihop...
Valparna som förut bara bodde tillsammans med sina
syskon har fått flytta lite på sig. Nu bor alla
tikar tillsammans och hanarna för sig. Det blev
lättare med matningen då, och alla får plats i
sina respektive små kojor. En morgon var det
nämligen en liten stackare som satt ute och kom
inte in, för en stor kille hade lagt sig i vägen
mitt i dörröppningen.

Så till de förhoppningsvis två dräktiga tikarna.
Jessie som jag nu mera kallar henne syns det
tydligt på att hon är dräktig. Magen har börjat
synas ordentligt, vilket är väldigt farsinerande
eftersom det är hennes första kull och det är ju
ett bra tag till valpning ännu. Juvret har också
blivit betydligt större.
Annie är det lite lurigare med, hon har lätt för
att skenvalpa sa hennes tidigare husse Bengt. Men
hon har också börjat fylla i juvret lite, så det
är bara att hålla tummarna!
Lilla fröken Lottie har fått åka på en liten
semester till Säffle. Det är min lillasyster
Martina och hennes sambo Lars som tar hand om
henne en vecka till ungefär. Jag tror att alla tre
tycker att det är trevligt!

Tills vi hörs igen: ha det så bra och hoppas att
vi snart kan få se den underbara solen
litegrann!!!
Lena
 
 

 
Söndag

2007-07-08 19:55
 
 

Okej, först ett erkännande: detta är en kupp !!

Göran & Lena är fortfarande så bröllopsrusiga att
de svävar på små moln och inte har en tanke på att
skriva i bloggen. Så för att ni inte ska tro att
Storängens kennel har lagt ner verksamheten får
jag göra en kupp och utan deras vetskap skriva en
blogg.

Först några ord om bröllopet och den efterföljande
festen som helt enkelt blev en succé och ett
mycket roligt minne för många för lång tid
framöver.

Dock har det väl i ärlighetens namn inte hänt så
mycket sedan det senaste blogginlägget. Sommaren
lyser med sin frånvaro och regnet vill aldrig
sluta, dock har vi i Värmland inte drabbats så
hårt av oväder som man har gjort i andra delar av
landet.

På hundfronten är det ganska lugnt, Jessies mage
har börjat växat och förhoppningsvis är även Annie
dräktig. Kommande vecka ska bygget av nya
hundhuset dra igång vilket kan vara lämpligt då
nya valpar föds om några veckor.

Cosmos, Elvira, Hugo, Glittra och Java är anmälda
till utställningen i Ransäter 29 juli.
Dreverdomaren är för oss helt okänd så det kan nog
gå precis hur som helst.

Augusti månad blir dock mer hektisk vad gäller
utställningar för både drever och jämthund.
Gräsmark, Elverum, Vårgårda, Sunne och Laxsjön gör
att det är utställning varje helg. Hur många av
dessa platser som får besök av Storängens kennel
är inte helt klart men bli inte förvånad om det
blir samtliga!

// Annika
 
 

 
Bröllop !!!

2007-06-23 14:13
 
 

Så var det äntligen dags, efter en lång tids förberedelser och planering kom midsommaraftonen med Göran & Lenas bröllop i Borgviks kyrka och efterföljande fest i Borgvikslaá. Ca 90 personer, stora som små från både när och fjärran var inbjudna att dela dagen med brudparet.

Hela veckan har det fixats och fejats för att allt skulle vara perfekt när den stora dagen kom. Hår som ska färgas och förlängas, hår som ska förkortas, byxor som ska läggas upp, björkar & blommor, program som ska kopieras, dukar, tårtor, drycker, mat och musik, många har varit involverade under de senaste dagarna. Men som Lena brukar säga \"allt går utom små barn och trasiga traktorer \".

Två av hundarna tilldelades ett viktigt uppdrag då Lottie och Stina övernattade i Laá och övervakade dryckesförrådet, deras vaktinstinkter kan dock ifrågasättas då det bara var svansviftningar som mötte undertecknad när jag kom till Laá på fredag förmiddag.

Regn i brudkronan lär vara ett bra tecken och i så fall får Göran & Lena ett långt och lyckligt äktenskap för det regnade i stort sett hela dagen, humöret var dock på topp hos både brudpar och gäster.

Själva festen leddes men stor finess av toastmaster Bosse (inte visste vi att du hade sångröst !!!) som styrde upp det hela och höll ordning på mat, dryck och talare. Roliga och modiga tal ( Malo !!), återblickar till en kul möhippa och en genomgång av svensexan som tyvärr aldrig blev av fick vi också under kvällen. Den inställda svensexan innebar att vi gick miste om upplevelsen att se Göran cykla runt i Grums iförd klänning och högklackat.

Festen forsatte hela natten och vissa gäster var så festsugna att de är fortfarande kvar i Laá när detta skrivs. Brudparet fick resa till en för dem hemlig ort över natten... Kan dock avslöja att de befinner sig i närheten av en stor bolagsdirektörs nya hemort !

Ha en riktigt bra midsommardag så kanske jag återkommer med fler rapporter under helgen !

//Annika
 
 

 
Dreverstämman !!

2007-06-16 22:36
 
 

Lördag kväll och nu sitter vi här i Gävle på årets dreverstämma. Dagen börjande redan 04.00 med tidig uppstigning och fortsatte med en fyra timmars bilresa genom ett soligt sommarsverige. Resan var ett \"spionbesök\" då Värmland ska arrangera nästa års stämma. En givande dag för oss förstagångsbesökare med god mat och trevliga möten med drevermänniskor från hela landet. Storängens Annie har idag fått sitt gulddiplom och hon är med sina 29 avkommepoäng en av Sveriges bästa tikar ! Nu fortsätter festen långt in på småtimmarna.....

I morgon väntar en tidig uppstigning och stor hotellfrukost innan vi vänder hemåt igen till en krånglande rundbalspress och annat arbete.
 
 

 
Äntligen sommar!

2007-06-05 23:00
 
 

God kväll kära bloggläsare.
Nu har en dryg vecka rusat iväg igen.
Äntligen har sommarvärmen kommit.
Det har hänt mycket sen sist.
Essie har varit hos Trajåsens Fargo och Annie har varit hos Härkilas Tanjer så förhoppningsvis så blir det drever valpar i slutet av juli. Det ska bli väldigt spännande, det är alltid kul at testa nya kombinationer. Varje gång hoppas man på att just den där parningen ska ge någon ny kanon hund.
Tanjer har ju blivit BIR på i stort sett alla utställningar som han har varit med på. Annie har ju skyhöga avkomme poäng så det borde kunna bli något utöver det vanliga….. Essies jaktlust går det inte att ta miste på, hon höll på att äta upp en katt när hon var i Småland, men han kom undan med några kala fläckar och blotta förskräckelsen....
Nu när löpningarna är över så börjar det åter att bli lugnt i hundgården.
I lördags så åkte vi till Tyskland på en shoppingrunda inför bröllopet påhemvägen passade vi på att hämta hem Annie och Essie så det blev en runda på drygt 160 mil som tog ganska precis ett dygn.
Fyra av Elviras valpar och tre av Lotties valpar har flyttat till nya Mattar och Hussar, men det finns fortfarande många fina valpar kvar så passa på att komma och titta på dem.
Nu ska det bli gött att krypa ner i sängen och sova några timmar innan det åter är dags att ge sig ut i skogen.
Ha nu en riktigt Go kväll och sov så gött!
Göran

 
 

 
Lyckad Borgviksutställning!

2007-05-27 21:27
 
 

Hej kära bloggläsare.
Idag har vi varit på utställning i Borgvik och det kan inte gå så mycket bättre 3 av våra 5 hundar fick Ck.
Storängens Humle blev BIM ett stort grattis till Tobias Torin som visade upp sin hund på bästa sätt. Sen blev Humles mamma Storängens Annie BIR.
Vi avslutade utställningen med att vinna uppfödarklassen med fyra Ck hundar.
Så idag kan vi inte klaga men vi har varit med på så pass många utställningar så att vi vet att nästa gång kan resultatet bli ett annat. Det gäller att inte tappa hoppet de gånger som det går mindre bra.
Roligast idag förutom Humles BIM var nog ändå Hugos Ck. Hugo växt till sig rejält och börjar bli en riktigt snygg hund. I bland borde man bita sig i tungan, det påstås att jag sa att ”Om Hugo får ett förstapris så ska vi inte ställa ut honom någon mer gång” Men efter dagens resultat så kanske ändå han får åka med på någon mer utställning :-)
Det skulle om vara kul om alla H-bröderna kunde mötas på utställningen i Sunne, så Tobias, Per, Benke och Mikael boka in den 25/8 så ses vi där.

Ha nu en riktigt Go kväll!
Göran och Lena

 
 

 
Måndag kväll.

2007-05-21 22:10
 
 

Hej igen.
Igår var vi i Jönköping på Jakt Elmia oj oj vad där fanns mycket att se på. Tanken väcktes att vår kennel kanske kunde vara med där om två år.........
Vi passade även på att leverera Storängens Mäster som skulle till Vaggeryd. Han sov gott i buren hela vägen. Sen blev det ett par timmars paus för oss och lek för barnen hos kusinerna. På hemvägen stannade vi i Mullsjö och släppte av Essie hos Trajåsens Fargo. Hon högöper inte för än om en vecka, men det var ju väldigt snällt att vi fick lämna henne där när vi ändå hade vägarna förbi. Det blev en snabb vända tillbaka till Jönköping sen för att hämta lite saker som vi glömt så vi var inte hemma för än efter midnatt. På hemvägen var det barnen som sov gott hela vägen.
Idag har jag varit i skogen och röjt igen. Jag har sett väldigt mycket äjgspår i röjningen det verkar ju lovande!

Ha en Go natt!
Göran
 
 

 
Lördag kväll.

2007-05-19 23:04
 
 

Hej på er nu var det väldigt länge sedan jag skrev här.
Det har varit fullt upp med vårbruk och tjurar som har fått komma ut på grönbete. Och framför allt tar valparna upp den mesta tiden. Vi har nu byggt två nya valp hagar så att de får vara ute för det tycker de om.
Annars har det hänt mycket sen sist, och jag kommer nog knappast ihåg allt men jag kan ju nämna godbitarna.
På Hunnebergsutställningen så fick Annikas Java 1a Hp och vann juniorklassen i båda ringarna. Och helt oväntat så gick vår jämthundsungtik Glittra och blev BIM! Ni kan se bilder på Västsvenska älghundsklubbens hemsida. Storängens Jippie blev BIM i Broby förra helgen. Jag nämde väl sist att vi skulle få ytterligare en drevertik, och nu har Storängens Annie flyttat hit. Vi är väldigt stolta över att ha en så bra avelstik i vår ägo.
Det har varit lite oroligt ibland hundarna ett tag igen nu för tikarna har avlöst varandra med löpning. Juli, Lina och Glittra har nog löpt färdigt, Moa höglöper, Essie och Annie har precis börjat så om allt går som vi tänkt så blir det en ny omgång med valpar om ca två månader.
Tidigt i morgon så ger vi oss iväg till Jönköping för att besöka Jakt Elmia, och så blir det ett besök hos min bror med familj.
Jag har hunnit läsa i gästboken ibland kul att ni skriver. Såg att Lawa hade haft älgkontakt, inte illa! Och tack till Mia som saknade bloggen det är nog första gången som någon har skrivit det :-)

Ha nu en riktigt Go natt!
Göran
 
 

 
Sen kväll.

2007-05-04 01:18
 
 

God natt!
Nu har det blivit lite dåligt med bloggandet igen. Vi kör på för fullt med vårbruket och nu är det inte så mycket kvar.
Lena och Annika var iväg på spårkurs igår igen med Essie och Java och de gör framsteg varje gång.
I morgon är det en massa hundar som behöver tvättas inför söndagens utställning.
På söndag övertar vår kennel en av Sveriges bästa avelstikar!
Där fick ni något att fundera på :-)
Nu skall jag gå upp och sova några timmar.

Ha en fortsatt Go natt!
Göran
 
 

 
Valborgsmässafton.

2007-04-30 22:49
 
 

God kväll!
Även gårdagen ägnades åt Värmlands Dreverklubb. Jag, Lena och Annika tryckte nämligen klubbens medlemstidning, en utgåva på drygt 300 så det blev sen en kväll innan allt var klart. När vi kom hem så visade det sig att vi hade glömt att låsa dörren mellan BB avdelningen och resten av huset. Elvira har lärt sig att öppna dörren så hon och Lottie hade tagit sig in och kalasat på allt som var ätbart. Det fanns ett par paket med ölkorv kvar sen lördagen, det värsta var nog att korven satte fart på magen................ De hade varit i varenda rum i alla fall på nedervåningen. Så det blev en väldigt sen kväll innan vi hade röjt upp efter dem.
Nu har jag utfodrat både hundar och barn och förhoppningsvis så sover de snällt :-) Lena håller på att harva klart i Segoltan så att jag kan så havre där imorgon. Men först så ska vi ut på traditionsenligt majande, varje år så går vi upp för \"Karlstadberget\" der går vi en tipspromenad och sen grillar vi korv. Detta brukar vara väldigt uppskattat bland bygdens barnfamiljer

Ha nu en riktigt Go Kväll!
Göran

Idag har Lotties valpar börjat äta lite riktig mat, och aptiten var det då inget fel på. I morgon är det nog dags att ta ut dem en sväng. Elvira Har varit ute nästan hela dagen, bara gått in när valparna behövt mat.
 
 

 
Lördag Kväll.

2007-04-28 20:56
 
 

God kväll.
Idag har vi varit i Forshaga på Valborgsknallen, en ny jaktmässa. Vi har representerat Värmlands Dreverklubb. Cosmos och Essie var med och gjorde nog bra reklam för rasen för vi fick några nya medlemmar, och framför allt så var det många som stannade och gosade med dem en stund. Cosmos och Essie stormtrivdes och skulle nog vilja vara ute på sådanna mässor varje dag. Vi passade även på att testa Glittra på björn, hon var inte särskilt intresserad men var i alla fall inte rädd.
Vi träffade Moas \"valpar\" Lufsen och Loke, oj oj vad de hade växt!
Det har varit en lång dag och man blir ganska sliten av att prata med folk en hel dag, så nu får det bli en lugn kväll.

Ha en Go kväll
Göran
 
 

 
Torsdag kväll.

2007-04-26 23:56
 
 

God kväll!
Idag har det varit en riktigt körig dag, så det är gott att äntligen få sätta sig här med en kopp kaffe och varva ner. Nu har vi i äntligen fått ut alla kor, och till deras förtjusning så har faktiskt gräset redan börjat växa! Idag har vi även kommit igång på alvar med vårbruket, Lena får köra kvällspasset så hon kommer nog att harva ett par timmar till. Jag får ta morgonpasset men jag tycker att det är gött att komma ut tidigt en härlig vårmorgon. Idag har jag till och med fått iväg årets deklaration, flera dagar innan sista dagen!
Jag har precis varit ute på kvällspromenad med hundarna, Lottie vill inte göra några större utflykter hon är väldigt mån om sina valpar. Hennes valpar börjar kräva mer och mer uppmärksamhet och det dröjer inte länge förrän de klättrar ur lådan. Elvira tycker att valparna är lite tråkiga och vill hitta på något kul. Förut när jag var iväg till Lena med lite kvällsfika så passade Elvira på att länsa min väska på kaffebröd som blev över på jägarskolan senast. Men Elvira behöver väl all mat hon kan få för hon mjölkar bra och hennes valpar är alltid mätta och nöjda.
Den andre maj går anmälningstiden ut för Hunnebergsutställningen så passa på att anmäla era hundar dit nu!

Ha nu en riktigt Go natt och dröm sött!
Göran

 
 

 
Onsdag kväll.

2007-04-25 22:02
 
 

God kväll!
Dagarna rinner iväg. Nu har vi släppt ut nästan alla kor. Det är lika kul att se på varje gång korna får komma ut på grönbete! I natt var det dock lite oroligt både med kor och hundar som var ovana att ha kor på gärdet nedanför. Så det blev inte mycket sova av för min del, kanske beror det på att man alltid är lite orolig när man släppt ut djuren.
Igår var Lena och Annika på spår träning med Essie och Java. Båda hundarna skötte sig bra, så nu är det dags för spårprov.
Idag fick Hugo sig en riktig borstning, det behövdes väl för han fäller rejält. Sen fick han lite ringträning, och han sköter sig riktigt bra!
Juli höglöper så det är ju också en anledning till att det är lite oroligt i hundgården.
Lotties valpar börjar bli riktigt charmiga nu, jag kan lova att det är livat i rummet ute hos valparna nu.
Webbmastern var här en sväng idag, han ska försöka lägga ut lite fler valpbilder snart.
Nu är det hög tid att anmäla Drevrar till Hunneberg vi hoppas förstås på att få ihop en uppfödargrupp så vi vill ha med så många hundar som möjligt.
Ha en fortsatt Go kväll och natt!
Göran

 
 

 
Söndag kväll.

2007-04-22 22:07
 
 

God kväll!
Nu har det blivit veckobrev istället för blogg,
som vanligt har det varit full upp. Valparna tar
upp mycket av vår tid nu. Ikväll tog vi lite
bilder som vi skall försöka att lägga ut på sidan
innom kort. Ev. så blir det någon liten filmsnutt
också.
Som sagt en vecka går fort och en helg ännu
fortare. Barnens kusiner i från Småland var här på
besök under helgen och igår var vi på dop i
Borgviks kyrka. Det var min brors son Oliver som
döptes!
Vi har tagit fram hundskrindan och barnen har åkt
efter Moa och Stina. Oj oj vad fort det gick och
barnen var stormförtjusta, den enda begränsningen
var att jag var tvungen att springa med
bredvid.....
Ha nu en riktigt go natt!
Göran
 
 

 
Måndag kväll.

2007-04-16 22:35
 
 

God kväll!
Så har en hel vecka rusat iväg. Det har varit
adlelses för fint väder för att sitta vid datorn
och skriva blogg men jag ska försöka att bättra
mig.
Valparna växer så det knakar nu har snar alla fått
ögon. Lotties valpar börjar krypa runt i lådan nu.
Elvira tycker att det börjar bli tråkigt att vara
mammaledig, hon vill hellre vara ute i solen.
Annars har veckan rullat på, i lördags tog vi fram
grillen och grillade rådjurs kött! Ida har kört
ringträning med Lina och Juli. Lena har tränat
spår med en massa hundar. Fia har varit hos Bosse
några dagar så det har varit lite lugnare i
hundgården.
Nu är det dags att anmäla till Hunneberg det vore
kul om vi fick se en massa Storängens hundar där,
vi kommer att ta med både Drever och Jämthund.
Skriv i Gästboken!!

Ha en Go natt!
Göran

 
 

 
Annandag Påsk

2007-04-09 07:20
 
 

God morgon!
Idag var det vinter igen, det är alldeles vitt ute brr. Elvira, Lottie och Cosmos såg ganska förvånade ut när jag gick ut med dem. De hade hällre stannat inne ett tag till tror jag. Stina hade bestämt sig för att inte släppa in Cosmos i hundkojan igår kväll. Stackarn han stod klassblöt i snöyran utanför kojan och skällde på Stina som låg mitt i öppningen. Gissa om han blev glad när jag kom ut och hämtade in honom! Han fick att följa med in nu på morgonen också. Idag kommer det valpköpare som skall titta på Cosmos och Lotties valpar och då är det ju bra om han är inne också.
Igår när Lena och Annika var ute med Essie och Java så gick de på rådjur båda hundarna drev för fullt i kopplet. Synd att det är fel tid att släppa hundar, det hade varit kul och fått hört Essie.

Ha en Go dag!
Göran
 
 

 
Påskdagen

2007-04-08 07:54
 
 

God morgon!
Vilka fantastiska mornar det är nu! Rimfrosten gnistrar i gräset och solen gör allt vad den kan för att tina upp. Lottie och Elvira tyckte att det var så gött ute att de passade på att vara ute ganska länge.
Igår fick Stina, Cosmos och Essie följa med Lena och Melvin på lång promenad. Sen blev det lite vårstädning i trädgården och därefter en rejäl påskbrasa! Jag såg i gästboken att södra Sverige kom det snöflingor...brr, här kom det bara lite hagel, men i april kan allt hända. Kossorna tycker i alla fall att det är härligt att vara ute nu och jag tycker nästan att det grönskar lite.
Vi började med planeringen av utökade hundgårdar och hundhus igår. Efter denna vecka börjar vi bli lite trångbodda. Det blir troligen Kakel och klinker inne och gjutad platta ute. Vi tar tacksamt emot tips ifrån er som har byggt nyligen.

Ha en god fortsättning!
Göran

 
 

 
Påskafton

2007-04-07 06:58
 
 

God morgon!
I går blev det som utlovat en ganska lugn dag. Det
blev en påsk promenad med alla hundar och lite
ringträning och med Hugo, Essie och Juli.
Idag får man väl se upp för alla påskkärringar.
Och om ni kommer hit och är utklädda så kanske ni
kommer med på hemsidan :-)
Nu får det nog snart bli en rejäl ägg frukost bara
de övriga i huset vaknar.

Glad Påsk!
Göran

 
 

 
Långfredag

2007-04-06 08:50
 
 

God Morgon!

Elvira vaknade redan före klockan sex imorse och
ville ut en sväng. Det var en fantastisk morgon,
och var faktiskt skönt att komma ut även om det
hade varit gött att få ligga kvar i sängen en
stund till. Nu är Elvira väldigt pigg igen och har
fått tillbaka matlusten. Nyss så fick hon lite
rostbiff som blev över igår kväll, den smällde hon
i sig väldigt fort. Elvira är en väldigt duktig
mamma som tar väl hand om valparna. Hon är så
försiktig när hon lägger sig ner hos dem. Och
visst märks det skillnad på en ung tik jämfört med
en äldre när det gäller återhämtningen efter
valpningen mm.
Essie fick igår bekanta sig med Cosmos och Stina
och hon verkade trivas bra hos dem ute i
hundgården. Det är otroligt hur snabbt hundar
anpassar sig i nya miljöer. Essie är en lugn och
go tik med bra exteriör, det är hon som är på
bilden längst till vänster på startsidan. Vi ska
lägga ut lite fler bilder så småningom.
Idag kan man nog passa på att ta lite ledigt och
koppla av, hundar och kossor måste naturligtvis få
sitt men man behöver ju inte dra igång något stort
projekt. Jag tror att våra vänner i Norge är
betydligt bättre än oss på att fira påsk, där har
vi nog en hel del att lära oss. Vi kanske kan få
några rapporter ifrån Norge i gästboken :-)
Ha en bra Långfredag
Göran

 
 

 
Nytillskott

2007-04-05 07:40
 
 

God Morgon!
Igår växte kenneln rejält.
Elvira fick inte mindre än nio valpar. Sex tikar
och tre hanar, alla rödvita med rejäla halsringar.
Elvira var igår oförskämt pigg, men idag är hon
mer som en normal valptik.
Lotties valpar blev helt plötsligt väldigt stora,
även om Elviras var väldigt stora för att vara så
många. Lottie är föresten väldigt nyfiken på vad
det är som piper i rummet intill.
När jag satt vid datorn igår morse så fick jag se
en annons på en ungtik, och det var inte viken tik
som helst. Kärrgårdens Essie (S53096/2004), en tik
med för oss väldigt lockande linjer. Hon är efter
SJCH SUCH Tuthammarens Elvis undan SJCH SUCH
Kärrgårdens Bitzi. Det är välbekanta hundar som vi
vet vad de går för. Essie har två förstapris på
rådjur, och två Cert på utställning.
Oftast stannar det ju där, man ser en annons och
kollar upp lite på SKK:s hunddata, ringer till
någon \"mentor\"
Men nu visade det sig att jag inte är galnast i
familjen längre. Lena gjorde en eftermiddags tur
till Storvik tur och retur ungefär 70 mil. Vid
elva tiden i går kväll kom hon och nyförvärvet
Essie hem glada och nöjda. Essie fann sig till
rätta med en gång och har sovit gott i köket hela
natten, hon är en mycket trevlig tik som vi hoppas
få många bra jakter med.

Ha en riktigt Go och glad Skärtorsdag!!
Göran

 
 

 
Elviras valpar

2007-04-04 09:31
 
 

När jag hade skrivit färdigt förra gången så hade
Elvira fått valp nummer fem, en tik. Sen gick det
nästan tre timmar och ett par promenader innan
nummer sex nyligen kom. Också det var en rödvit
tik. Som ni säkert redan har sett så finns det
bild på valparna, Storängens Elvira och Härkilas
Gorm på startsidan. Tänk att att ha en webbmaster
som gör uppdateringar strax efter klockan sex på
morgonen!!
Elvira är väldigt pigg och det är koppel som
gäller när man ska ut, annars vet man inte vart
hon tar vägen. Hon verkar trivas bra i den nya
valplådan i duschen :-) Valparn är väldigt stora
så det blir nog inte så många till, men det kan va
en kvar.... Vid en snabb koll så verkar det vara
fyra tikar och två hanar, men jag vill inte störa
för mycket så det får jag kolla sen.
Ha det gött så länge.
Göran

 
 

 
Elvira har börja valpa!

2007-04-04 06:10
 
 

Elvira har häjat hela natten och vi har varit ute och gått ett antal gånger. När väl valpningen drog igång nu på morgonen så har det gått undan så pass att jag har inte har hunnit hit för att skriva.
Det har kommit fyra rödvita valpar med hela breda halsringar. Jag tror att könsfördelningen är 50/50. Det verkar nog som om det är valpar kvar i magen. Så det är bäst att jag går tillbaka till Elvira.
Jag återkommer.
Göran
 
 

 
Dags för Elvira

2007-04-03 22:31
 
 

God kväll!
Det härliga vårvädret fortsätter! Igår var jag ute och cyklade med Drevrarna, det är intressant att studera hundarna i rörelse. Hugo har helt överlägsna rörelser och ligger kvar i trav länge efter att de andra har övergått i galopp.
I kväll var det åter dags för jägarskolan, nu är det inte långt kvar innan eleverna skall göra teoriprovet. Det är kul att det är så många som vill ta jägarexamen! Sammanlagt under de tre senaste åren har det blivit drygt 40 elever. Hoppas nu bara att de flesta skaffar sig en Drever :-)
Annika och jag håller som bäst på att planera vårens aktiviteter för Dreverklubben. Det är mycket på gång, men det är kul när det händer något.
Nu har jag gjort i ordning en BB avdelning till Elvira i duschen. Hon var väldigt orolig ikväll, och håller nu på att bädda i den nya valplådan. Nu ylar hon och gnäller så det är bäst att jag går och tittar till henne.....
...Hon ville bara ut en sväng, men nu är valpningen på gång. Så det blir nog inte mycket sova i natt för min del men det ska bli spännande.
Jag hör av mig så for något har hänt.
Nu vill hon att jag skall komma så det är bäst att jag slutar.
Ha en god natt!
Göran

 
 

 
Söndag Kväll.

2007-04-01 22:11
 
 

God kväll!
Så har ännu en fullspäckad helg rusat iväg.
Igår var vi på vårvisning på dagen och 80 års kalas på kvällen. Vi fick även besök av Benke och Kompis (Storängens Hero). Tur att han kom och eldade i pannan så att det var varmt när vi kom hem :-)
Idag har vi varit på dreverutställning på Nuntorps Naturbruksgymasium.
Vi är väldigt nöjda med dagen.
Lilla Lina fick förstapris, CK och blev 2:a bästa tik i juniorklass! Ett stort tack till Tord som visade henne mycket bra!
Juli fick förstapris med utmärkt typ.
Cosmos fick förstapris med utmärkt typ, och blev 4:e bäste hane i jaktklassen.
Java fick förstapris, CK och blev 3:e bästa tik i juniorklass. Grattis Annika!
Humle fick förstapris, CK och blev bäste hane i unghundsklassen. Grattis Tobias!
Hero fick förstapris med utmärkt typ. Grattis Benke! Kul att du kom ända hit för att ställa ut.
Storängens Kennel fick förstapris i uppfödargrupp.
Svanstrandens Mira, (Linas kullsyster) alltså dotter till Cosmos fick första pris, CK och blev bäste junior tik! Grattis Kurt-Erik. Mira var föresten nästan en kopia av sin farmor Kärrgårdens Bessy.
Svanstrandens Kennel fick även de första pris i uppfödargrupp.
Lena fick vara hemma och motionera de hundar som var kvar. Stina fick komma ner till sjön och ta sig ett vår dopp. Hugo fick komma ut på en cykeltur, och fick stanna och fika hos Leo och Ingvor. Moa, Glittra och Fia fick också komma ner till sjön en sväng. Fia var intresserad av gässen och skällde lite ståndskall på behörigt avstånd.
Tyvärr var vi under helgen tvungna att ta bort två små tikvalpar som var för svaga för att klara sig själva. Det var inte lätt men det var bäst så, det är ju ändå en stor kull. De 9 valpar som är kvar nu är väldigt pigga och är jämna i storleken. Lottie har blivit jätte pigg nu och verkar ha mat så att det räcker åt alla valparna.
Elviras mage börjar bli väldigt stor nu. Ikväll hade hon ingen matlust alls så det är nog inte långt kvar till valpning.

Ha en god natt!
Göran

 
 

 
Torsdag kväll

2007-03-29 22:48
 
 

God kväll!
Nu har jag slitit mig ifrån valplådan. Vi försöker att vara med och styra lite så att alla ska få mat. Ibland får man plocka undan en \"bulldozer\" och se till att de mindre valparna får mat också. Igår morse så var det en liten tikvalp som var lite svag och kall, men efter att hon fått ligga under täcket hos matte så piggnade hon till. Nu har vi satt upp en värmelampa över lådan så att även de valparna som hamnar lite utanför ska hålla sig varma. Lottie är pigg men vill nästan inte lämna lådan. Vi försöker att få i henne så mycket mat som möjligt. Det går åt otroligt mycket energi för att producera mjölk till alla valpar. Vi passar på att rensa ur frysboxen på sådant som börjar bli för gammalt. Idag har Lottie fått risgrynsgröt, blodpudding, piroger och entrecote! Det verkar vara en bra mix till en digivande tik :-)
Ikväll så var jag, William och Ida ute och gick med alla hundarna och Melwin fick åka kärra. Lina var väldigt intresserad av Gässen nere vid sjön så jaktlust finns det så det räcker.
Det har varit fantastiska dagar, visst är det härligt med vår!
God natt och sov gött!
Göran

 
 

 
Lottie fick 11 valpar!

2007-03-27 10:34
 
 

Gissa om jag blev fövånad när jag kom ner till Lottie imorse!
Först räknade jag till tio valpar, men när jag såg att det var fyra rödvita så förstod jag att det måste vara elva valpar!
Det är sju tikar och fyra hanar. Och som sagt fyra rövita och sju svarvita. Alla verkar ha rena färger, vara ovanligt vältecknade med breda halsringar.
Lottie mår bra men är naturligvis sliten. Hon har i alla fall orkat äta och sen varit ute en sväng. Även om kullen är stor så är valparna jämna i storleken.
Jag skall försöka att få in lite fler bider under dagen och kanske så småningom en liten filmsnutt.
Ha en go dag!
Göran
 
 

 
Nu är det nog klart!

2007-03-27 00:25
 
 

Jag har varit ute en med Lottie igen nu och jag tror att magen är tom nu. Men det ligger inte mindre än nio valpar i lådan. Det verkar vara fyra svartvita tikar, två rödvita tikar och tre svartvita hanar. Alla har rejäla halsringar och de verkar pigga hittills.
God natt och sov gott!
Göran
 
 

 
Lottie & Cosmos

2007-03-26 21:25
 
 

Nu har det kommit sex valpar. Vid en snabb koll så såg det ut som om det var två svart-vita hanar, två svart-vita tikar och två röd-vita tikar. Alla verkar vara pigga och ligger och diar nu. Jag har precis varit ute en sväng med Lottie och magen verkar inte riktigt tom än så det kanske kommer fler.
Läste i gästboken att det har gått bra för Hubbe igen. Ett stort grattis till våra Norska Storängens ambasadörer.
Jag var och hälsade på Humle förut, oj vad han har växt! han har blivit en riktigt ståtlig hane. Det ska bli spännande att se hur det går i utställningsringen.
Nu ska jag gå till Lottie igen.
Göran
 
 

 
Valpning!

2007-03-26 19:21
 
 

God kväll!
Nu har Lottie börjat valpa. Det har
kommit två röd-vita och två svart-vita än så
länge, men vi tror att det blir fler!
Det kommer fler rapporter under kvällen!
Vi syns snart igen :-)
Göran
 
 

 
Lördag morgon

2007-03-24 06:55
 
 

God morgon!
Igår morse fick man gnuggar sig i ögonen både en och två gånger, ut var det alldeles vitt. Men snön låg inte ens kvar hela dagen. Det var ju ganska väntat och det kommer säkert snö fler gånger innan det blir vår på allvar.
Vi fick besök av Lasse och Britt-Marie ifrån Alunda igår. De hade vägarna förbi och ville göra ett besök här på Storängen i \"verkligheten\". Hör gärna av er om ni är ute och åker, så kan ni svänga in här.
Nästa söndag 1/4 så är det dags för Nuntorps utställningen. Vi kommer att ställa ut Juli, Lina och så kanske Cosmos får följa med också. Sen kommer även Java och Hero med så det blir kanske en Storängensgrupp. Men vi hoppas naturligtvis att det dyker upp fler Storängens hundar!
I eftermiddag så ska vi på Jägareförbundets Länsstämma. Det var meningen att vi skulle få en helhelg i Sunne med Spa och allt men Lottie ville annat. Valpningen kan nog bli precis när som helst och då vill man ju vara hemma. Så det får bli stämma och supé för vår del.
I torsdags presenterade regeringen en ändring av § 28! Regeringen fattade då beslut om att ändra jaktförordningen, så att man får rätt att skjuta rovdjur som angriper tamdjur även utanför hägn. Regeln ska gälla från den 1 maj och under en prövotid på två år. Äntligen får vi rätt att försvara våra hundar!
Nu ska jag gå ut till hundgården med Moa och Fia och försöka att få med Lottie ut lite, men hon vill fort tillbaka in igen och har nästan svårt att gå, hennes mage släpar i backen.. Hoppas bara att hon håller igen ett litet tag till. Sen ska jag gå ut i hundhuset och säga grattis till Juli, hon fyller ju ett år idag! Jag såg att Annika och Java hade skrivit i gästboken, det vore kul om vi kunde få en ettårs rapport även ifrån de andra J-syskonen :-)
Ha nu en riktigt bra dag!

Göran
 
 

 
Tisdag morgon

2007-03-20 06:14
 
 

God morgon!
Vilka härliga morgnar det är nu, några grader kallt och lite rimfrost på backen. Jag tycker att det är härligt när det är kallt på nätterna för då förlänger det ju våren lite.
Igår såg vi faktiskt en älg som gick och betade tillsammans med rådjuren på ett gärde här. Man hajjar till ordentligt för det är långt emellan man ser dessa ståtliga djur. Vi ser fortsatt ganska bra med rådjur. Detta är förmodligen en väldigt bra tid för att inventera sin rådjursstam, då de flesta rådjur nog kommer fram på gärdena och betar.
På lördag är det dags för Jägareförbundets Länsförbundsstämma i Sunne. Det skall bli kul att få träffa så många jägare på en gång, säkert blir man en och annan jakthistoria rikare under supén.
Nu ska jag gå ut en liten tur med Lottie, Moa och Fia fast Lottie vill nog inte gå så värst långt. Hennes mage släpar nästan i backen nu och jag tror inte att det är långt kvar till valpningen.
Ha nu en bra dag och njut av våren!
Göran

 
 

 
Måndag morgon

2007-03-19 07:08
 
 

Tänk vad fort en vecka går!
Våren är på väg med stomsteg, men risken är väl
ganska stor for att det blir något backslag. Förra
veckan körde vi ut ungefär 1000m3 gödsel ifrån
djurstallarna. Kossorna och kalvarna njöt ute i
solen och jag undrar om inte gräset till och med
började växa lite.
Hundgårdarna och hundhuset är också vårstädat så
nu är det hundarnas tur.
Isen börjar gå upp ute på sjön och i lördags tog
”farfar” fram båten, han är otålig och vill ut och
fiska nu men han får nog vänta minst en vecka till
innan isen släpper ifrån land.
I lördags fick Stina och Glittra följa med Java
och Oppie på en långpromenad.
I går hade vi årets klappjakt på räv här i
Häggvik-Segoltan. Lilla Fia fick följa med på ett
kort drev, det var nog nyttigt för henne att komma
ut och springa. Det var ett riktigt ruskväder med
regn och kraftiga vindar. Säkert var det en och
annan som drog täcket över sig och somnade om
efter att ha tittat ut igenom fönstret på
morgonen. Men de som kom hade väldigt trevligt.
Någon räv såg vi inte men glädjande nog såg vi tre
älgar, en hare och ganska mycket rådjur! Vi
resonerade igår om att det kanske inte finns så
mycket räv. Men tidig i morse började hundarna
skälla och när de inte ville ge sig gick jag ut
Och vad får jag se om inte en räv som sitter nere
på ladugårdsbacken och tittar på hundarna! Snabbt
in efter bössa och skott, men då hade Mickel
tyvärr gett sig av. I fortsättningen kommer jag
nog att bli lite mer observant när hundarna drar
igång och börjar skälla.
Lottie håller på att spricka nu och det märks att
det börjar bli rejält trångt i hennes mage. Hon
får äta lite åt gången och sen måste det ut innan
hon kan äta mer. Jag tror inte att hon går många
dagar till nu innan det är dags för valpningen.
Hubbe fortsätter att göra reklam för oss i Norge
(läs i gästboken), hoppas att Monika och Per har
möjlighet att ställa ut honom i Sverige snart.
Nästa utställning för Drevrarna blir Nuntorp
söndagen den första april! Det vore kul om det är
några fler Storängens hundar som följer med så att
vi kan få ihop en uppfödargrupp, hör av er så
hjälper vi er att anmäla.
Åter igen så måste jag slå ett slag för gästboken!
Det är ju er chans att påverka sidan, avge lite
rapporter ifrån era hundar eller bara tala om hur
långt våren har kommit runt om i Norden. Skriv,
skriv, skriv :-)
Ha nu en riktigt go dag!

 
 

 
Måndag kväll

2007-03-12 20:32
 
 

Helgens milda väder har resulterat i att i stort sett all snö är borta här nu. Och efter en vinter med en känsla av en vikande rådjursstam så värmde det i hjärtat ikväll när jag såg tio rådjur som betade på ett gärde. Även om det för bara några år sedan gick stora rådjursgrupper på nästan varje gärde så finns det ju en stam att bygga vidare på. Det gäller bara att hålla efter räven ordentligt nu. Vi ska försöka att skjuta några till nu i mars, men vi har i alla fall skjutit ett tiotal rävar i vårt jaktlag den här säsongen. Det bör ju spara minst lika många killingar. Sen kommer förstås slåttern då får man var försiktig, vi brukar sätta ut käppar med vita påsar på kvällen före vi ska slå och det brukar fungera bra. Getterna blir oroliga och flyttar sina kid. Är det någon som har fler bra tips på hur man skall rädda killingarna undan slåtterkrossen så får ni gärna höra av er.
Ha en Go kväll!
Göran
 
 

 
Söndag morgon

2007-03-11 08:33
 
 

God morgon!
Fia är som vanligt ute och försöker komma på hur man hanterar katter utan att få vassa klor i nosen. Hon hade alldeles nyss ståndskall i en rosenbuske, men där var det ju inte bara klorna som var vassa...
I går började vi med vårstädning i hundgårdarna. Tur att det finns högtryckstvätt! När allt är färdigt så är det nog dags för hundarna att få en dusch också, dock inte med högtryckstvätten :-)
Lotties mage bara växer och växer och det är nu nästan bara två veckor kvar tills hon skall ha valpar. Det skall bli spännande att få se resultatet av kombinationen Lottie/Cosmos.
Ha en riktigt Go dag!
Göran
 
 

 
Fredag kväll

2007-03-09 20:17
 
 

I morse fick vi äntligen se en skymt av solen, men sen kom dimman tillbaka somm vanligt.
Nu har hundarna fått sin kvällsmat och kvällspromenad. Ikväll var det Linas tur att följa med Fia in. Fia var lika elak som vanligt, men till slut satte Lina henne på plats ordentligt.
Nu är ju den mesta jakten över men vi skall snart ha den årliga klappjakten på räv. Vi brukar inte skjuta så många rävar men väldigt trevligt brukar vi ha ändå.
Ha en go kväll!
Göran
 
 

 
Onsdag

2007-03-07 14:37
 
 

Nu börjar det våras rejält. Det har varit mildväder hela veckan och snön börjar sjunka ihop.
Igår kväll var det kloklippar kväll, jag passade på att klämma och känna lite på Lottie och Elvira. Lottie behövde man i och för sig inte klämma på för att konstatera att hon är dräktig. Elvira börjar även hon att få lite mage och jag tror knappast att det bara är Doggy kulor i den. Så nu är det bara att hålla tummarna ett par veckor till. Valp beställningarna börjar ramla in så fundera inte för länge innan ni hör av er om ni vill ha en valp.
Glittra verkar nästan lura oss på löpningen, men vi väntar några dagar till innan vi ger upp hoppet.
Drever/Taxfesten var väldigt trevlig, och det blev många intressanta diskussioner mellan Dreverfolk och Taxfolk. Det gick till och med så långt att en inbiten taxägare beställde en drevervalp! Detta var ändå ganska tidigt på kvällen :-)
Ikväll så ska vi iväg till Arvika och kopiera och skicka iväg Dreverklubbens rådjurs kartläggning till alla jaktlag i Värmland. Så håll ögonen öppna de närmaste dagarna ifall det dimper ner ett brev ifrån Dreverklubben. Det är viktigt att alla svarar bla. för att vi ska få en bra överblick över rovdjurssituationen och rådjursstammens utveckling.
Ha en fortsatt bra dag!
Göran

 
 

 
Lördag

2007-03-03 14:05
 
 

Lodjurs jakten i Värmland varade bara i en dag. 13 Lodjur sköts. Tilldelningen var tio djur, men rapporter ifrån jaktlagen tyder på att den kvoten kunde i stort sett ha fyllts i varje krets. Jägareförbundet har nu ansökt om utökad tilldelning.
Jag håller nu på med de sista förberedelserna inför kvällens Dreverfest. Det blir säkert en trevlig fest tillsammans med Värmlands Taxklubb.
Temperaturen har äntligen orkat sig över nollan, kanske är våren på väg! Fia tycker i alla fall att det är skönt, hon är ute nästan hela dagarna.
Ha nu en trevlig eftermiddag och kväll!
Göran
 
 

 
Onsdag kväll

2007-02-28 20:58
 
 

Ikväll har jag och Ida varit ute och åkt hundspann
eller snarare hundspark efter Moa och Glittra. Uj
uj vad det gick fort ända tills vi vände hemåt
igen, då var det mer intressant att nosa i alla
spår efter vägkanten. Jag passade på att studera
hundarna. Glittra har fantastiska rörelser hon
sträcker ut och Moa har inte en chans att hänga
med utan måste gå över i gallopp medan Glittra
travar på.
Jag fick rapport ifrån norra sverige idag och Lars
som äger Storängens Jack Berättade att de har
skjutit 12 harar och en räv för Jack! Det är ju
helt fantastiskt, men Jack har nog varit mer i
skogen än de flesta av oss. Kul att det har gått
så bra, vi får hoppas att det håller i sig till
hösten så att han får visa upp sig på lite prov. Jack verkar i nuläget vara helt rådjursren, ganska ovanligt för att vara drever. Men Lars får väl komplettera med en rådjursmaskin.
Ha en bra kväll!
Göran
 
 

 
Tisdag kväll

2007-02-27 23:16
 
 

Snön fortsätter att vräka ner! Det kommer att bli tung gått på Lodjursjakten på torsdag. Naturvårdsverket har dataproblem och släpper helt kravet på registrering av Lodjursjägare! Så nu är inte det heller något hinder, om nu någon tyckt att det har varit besvärligt. Men kom ihåg att utse en jaktledare och se till att följa alla regler om rapportering mm.mm.
Tur att inte all jakt är så reglerad att man måste ringa en telefonsvarare var tredje timme! Det tar ju bort en del av glädjen med jakten. Ja ja man ska inte klaga vi får ju i alla fall jaga Lo!
Idag har Glittra varit ut och busat med Fia en stund, de verkar i alla fall gilla snön. I kväll fick de ben och äntligen satte Moa Fia på plats och visade att gammal är äldst.
Har ni föresten tittat på filmen med Fia på startsidan? Där raggar hon sin första Älg :-)
Webbmastern och Henrik har varit här en sväng. Vi han både planera morgondagens Lospårning och gå igenom uppdateringar av hemsidan. Några ändringar är gjorda bla. \"Till salu\" med lite nya bilder. Men det är mer som skall göras om, har ni synpunkter så hör gärna av er.
Idag har vi föresten passerat 10 000 besökare inte illa!
Ha nu en Go natt!
Göran
 
 

 
Söndag Kväll

2007-02-25 21:33
 
 

Idag har snön vräkt ner hela dagen, så nu börjar det
bli fint före lagom till Lodjurs jakten. Vi håller
som bäst på att planera spårningen på onsdagen, så
att vi vet vart vi ska börja på torsdag. Synd att
inte Fia är ett år äldre, men nästa år är det
hennes tur. Problemet blir ju om det bara blir en
dags jakt efterssom det finns en till delägare
till henne ;-) Men vi får väl dra lott om vem som
får ha henne först.
Jag fich rapport ifrån Norge alldeles nyss.
Storängens Hubbe fick Cert och blev BIM på NKKs
utställning i Bø! Ett stort grattis till Per
Killingmo! Hubbe har föresten tagit första pris på
både hare och rå nu i vinter. Tre av fem i Hubbes
kull är jaktprovs meriterade innan de blivit 16
månader!
Ikväll har det ramlat in en hel del anmälningar
till dreverfesten nästa lördag, men det vore kul
om vi blev ännu fler så hör av er.
Ha en Go kväll.
Göran
 
 

 
Lördag kväll

2007-02-24 23:12
 
 

Idag har vi passerat 3000 unika besökare! Det
betyder att det är över 3000 olika som har besökt sidan, det är inte illa. Snart passerar vi även 10000 besök,
håll koll på det och skriv i gästboken du som blir
nummer 10000.
Gästboken ja de har ju varit stängd i ett halvår
nästan men är nu åter öppen men det är få som
skrivit i den. det är inga konstigheter det visas
en kod som ni knappar in sen är det bara att
skriva. Det är ju kul med en liten rapport ifrån
er läsare också, annars så känns det som om man
sitter här och skriver i onödan.
Veckan som kommer nu så är det sportlov här i
Värmland, så det får nog bli lite utförsåkning för
min del. Men på torsdag så är det Lodjurs jakt det
får ni inte missa! Det är ju faktiskt vår enda
chans att kunna påverka rovdjurstrycket. Så se
till att gå man ur huse och lägg ner lite tid på
spårnig dagarna före så blir jakten effektiv. Blir
det gynsam väderlek så lär det bara bli en dags
jakt innan det är full skjutet.
Fia börjar att lugna ner sig lite nu så det går
snart att ha henne i möblerade rum. Men katterna
kan glömma att äta ur samma skål nu, för om de
kommer i närheten så mullrar hon som ett lejon. Så
hon miss släktas ju inte i alla fall, det finns ju
en hel del rovviltsskärpa i hennes stamtavla.
Ha en god natt!
Göran
 
 

 
Fredag Kväll

2007-02-23 22:09
 
 

Det är skönt att sitta inne och elda i kaminen när snön yr ikring stugknuten. Jag har precis varit ute med hundarna och det var riktigt ruggigt. Det snöade inte lika lugnt och fint som på vår sida utan det snöade på tvären. Moa, Hugo och Elvira väntade på att komma in det var bara att öppna till hundgården så sprang de till dörren och väntade på att bli insläppta.
Valp beställningarna börjar ramla in så det är hög tid att höra av er om ni är intresserade av drever eller jämthundsvalpar. Och ni som beställt tidigare får gärna höra av er så att vi får stämma av uppgifterna, efter datorkrachen.
Lördagen den tredje mars så är det dags för den årliga dreverfesten med dans och trerätters i Borgvikskvarnen! I år så slår vi på stort och har festen tillsammans mad Värmlands Taxklubb, ska bli kul vi har säkert mycket att tvista om. Hör av er till mig senast på måndag om ni vill vara med, och ta gärna med er ett gäng hundintresserade jaktkompisar.
Ha en fortsatt Go kväll!
Göran
 
 

 
Torsdag förmiddag

2007-02-22 10:38
 
 

Nu har kylan kopplat ett riktigt järngrepp igen och som om inte det skulle vara nog så blåser det också. Men men våren närmar sig med stormsteg nu, och dagarna börjar ju bli allt längre. Om två månader kan det vara fullt vårbruk här. Igår blev det en hel dag i Finnfallets Slalombacke, det var jag och näst yngsta dottern Ida som var där. Det var härligt även fast det bet rejält i kinderna.
Lilla Fia tycks klara kylan bra, och det förstås hon har både ett rejält späcklager och en riktigt ullig päls. Hon kan vara ute i timmar och när man ropar på henne så bara tittar hon upp ett tag sen fortsätter hon med det hon håller på med. På nätterna får hon sova inne tillsammans med Moa, Hugo och fröken Elvira. Hugo får stryk varje dag av lilla Fia och verkar inte ha förstånd att säga ifrån när han har fått nog, istället försöker han att klättra up en trappstege men det brukar alltid sluta på samma sätt.....
Ha en Goo dag!
Göran
 
 

 
Måndag kväll

2007-02-19 21:46
 
 

Nu har äntligen Glittra börjat löpa! Om allt går
som det ska så ska det bli Jämthundsvalpar någon
gång i månadsskiftet april/maj! Det skall
verkligen bli spännande jag har nog aldrig haft så
höga förväntningar på en kull som jag har nu. Jag
tror att kombinationen Glittra och Lisabackens
Astor har allt Jakt, Extriör och Mentalitet. Det
är klart att det krävs lika mycket av hundägaren i
alla fall men det är åtminstonne en bra
utgångspunkt.
Det kommer att bli en intensiv valp vår där
tikarna kommer att avlösa varandra, Lottie Börjar
sen kommer Elvira och sist Glittra.
Under helgen har vi kört flytt lass så nu är
armarna väldigt långa som tur var fick vi väldigt
mycke hjälp, Tack. Det är skönt att Lena äntligen
har fått hit alla sina saker så nu är det bara att
börja packa upp allt :-)
Om ni går in på Jämthundsklubbens sida och tittar på Uddeholms utställningen så får ni se en bild på Storängens Godis! www.jamthundklubben.nu
Nu ska hundarna få sin kvällsmat och bli lite
rastade, sen stupar man i säng.
Ha en riktigt Goo natt!
Göran
 
 

 
Fredag kväll

2007-02-16 22:19
 
 

God kväll!
I går kväll så var vi i slalombacken och åkte så
att snön yrde. Ida klarar att åka själv hela vägen
ner nu, och hon tycker att det är såå kul!
Lilla fia börjar att utvecklas till en
personlighet och jag tror att det kommer att bli
en självständig och tuff hund. Hon kan vara ute i
en timme eller mer men när hon vill in så kommer
hon och krafsar bestämt på dörren.
Denna veckan har vi tyvärr haft Lodjurs besök
varje dag det är bara att hoppas att rådjuren
klarar sig skapligt. Det är ju två veckor kvar
tills jakten börjar, men då kommer vi att gå man
ur huse.
Vi har suttit och tittat på en massa sommar bilder
nu ikväll och det är inte utan att man längtar
dit.
Men innan dess så räknar vi ju med att det skall
komma en hel del valpar, både Drever och Jämthund.
Om ni har synpunkter på sidan skriv i gästboken!
Ha en GOO natt!
Göran
 
 

 
Datorsamhället

2007-02-14 22:32
 
 

Hej!
I mindre än en vecka fungerade bredbandet innan
datorn haverrerade...... Tur attt vi har Kisen!
Han har nu botat datorn så nu är det full fart
igen ;-) Men jag märker hur beroende jag börjar
bli av den här burken jag kunde varken bokföra
eller skicka deklarationer som jag hade tänkt mig.
När nu datorn väl fungerade hade jag massor att
göra men döm om min förvåning när jag inte kom in
på banksidan! Jag fick ringa till banksupport (tur
att allt är öppet nästandygnet runt) en data kille
fick lotsa mig runt i em massa konstiga menyer och
till slut när jag hade satt kryss i några rutor så
funkade det!!! Det är beundransvärt att han
klarade av att förklara för mig så att jag kunde
fixa det ;-)
När nu Kisen lappade ihop datorn så sparade jag
naturligtvis det jag behövde..Nästan....
Alla gamla mail är borta! Om ni vet med er att ni
har beställt valp eller skickat något annat
viktigt mail till mig så vore det väldigt bra om
ni kunde skicka en kopia.
Jag har i alla fall lärt mig att man inte skall ha
för stark tro på tekniken, och att man alltid
skall spara allt.
I lördags så anordnade Bergslagens Älghundklubb
utställning i Uddeholm, BIR i Jämthundsringen blev
Storängens Godis
Grattis Simon!!!!
Som en del redan har märkt så har vi nu öppnat
gästboken igen det är en förnyad verson, men det
är inga konstigheter. Så nu vill jag uppmana er
att skriva en massa. Skriv om hundar, jakt
synpukter på sidan mm. mm.
SKRIV, SKRIV och SKRIV
Nu skall jag stänga av dumburken och gå ut till
hundarna, de tappar i alla fall inte minnet :-)
God natt och sov Gött
Göran
 
 

 
Å snö blir det mer och mer!

2007-02-13 19:48
 
 

Idag har det snöat ännu mer, undrar om det blir
lika mycket snö här som förra året. Man kan ju
hoppas att lugnar sig lite snart. Nu är det ju
ganska lagomt, i alla fall med tanke på pulka och
skidåkning. Barnen hade väldigt roligt under
helgen med slalomskidorna. Lilla Fia var ganska
mycket i vägen, hela tiden...
Tur att valpar blir trötta ganska fort, hon var
nöjd när hon fick gå in och sova middag!
Hugo och Cosmos har det inte lättt nu, det är två
tikar som löper fortfarande. Vi väntar och väntar
på att Storängens Glittra ska börja löpa så att vi
kan åka till Lisabackens Astor med henne. Men i
bland kan sådant ta tid.
Nu ska alla vovvar få sin kvällsmat.
Natti natti Lena
 
 

 
Snö snö snö

2007-02-08 09:45
 
 

Nu verkar vintern komma på riktigt, det har snöat ända sen i går kväll. Så alla som trodde att vi inte skulle få någon vinter, nu är den här! Nå ja den blir väl knappast jätte lång, och rådjuren har vi redan börjat mata så det ska nog gå bra. Lilla Fia, den nya jäthundsvalpen tyckte att det var kul att pulsa runt i snön med Moa i morse.
Ute i hunhuset är det fortfarande lite oroligt. Löpningarna har gjort att vi har fåttt gruppera om lite grand, men snart ska det väl vara lugnt igen. Men nu väntar vi med spänning på att Glittra ska löpa.
Nu har vi äntligen fått bredband så nu blir det svårare att hitta på ursäkter att inte hålla sidan uppdaterad. Jag har skickat lite nya bilder och en del annat smått och gott till vår webbmaster. Gästboken SKA igång igen denna vecka! Har ni tipps hur man kan hålla gästboken fri ifrån skräp så är ni välkomna att höra av er till mig eller webbmaster. Han kommer föresten hit i kväll så vi får gå igenom lite nyheter och förändringar.
Ha en bra dag, och slit inte ut er med snöskottning för den smälter ju ändå bort till våren ;-)
Göran
 
 

 
Kenneln växer!

2007-02-06 14:08
 
 

Hej igen!
Det var ett tag sedan sist.. De sista veckorna i januri blev väldigt intensiva med jaktprov och jakt! Juli avslutade med att driva en dryg timme och ett misslyckat inkallningsförsök värmer i jägarhjärtat! Än är inte den siste jaktidiote född :-)
Gingsjöns Lottie Är nu parad med Storängens Cosmos så där väntas det bli valpar i slutet av mars. Storängens Elvira är parad med Härkilas Gorm och väntas valpa i början av april. Elvira kom hem igår och verkar vara väldigt nöjd över att vara hemma.
Igår var vi föresten iväg och hämtade en Jämthunsvalp! Det trodde man inte för en vecka sedan ;-) Vi hoppas att det kan bli en kommande avelstik som kan tillföra vår kennel helt nya spännnde blodslinjer!
Vi kommer innom kort att presentera henne här på sidan.
Om några dagar får vi bredband här i Häggvik, då har Webbmastern lovat oss att det ska bli en ny start!
Ha det Gött!
Göran
 
 

 
Äntligen vinter!

2007-01-22 20:49
 
 

Nu har vintern slagit till med full kraft! Vissst
är det märkligt hur det ena dagen kan vara 8
grader varmt och ett par dagar senare vara 15
grader kallt! Brr brr lagomt vore förstås bäst,
men det är ju i alla fall trevligt med lite snö.
I fredags flyttade de flesta valparna till sina
nya hem. Så nu är det bara tre kvar. Tiken åker
till helgen, hanarna blir kvar ett tag till. Vi
fick ett sent återbud så det finns fortfarande
chans för den som vill ha en hane att gå ut med
till hösten. Synd att det inte var en tik för då
hade hon blivit kvar här! Gissa om valparna blev
förvånade i söndags morse när de fick komma ut och
springa i snön :-)
Vår sida ligger lite i dvala Webbmastern har inget internet längre!!! Alla här ute väntar på bredbandet som vi är lovade skall komma i början av februari. Då får det bli en nystart och en renovering av sidan som snart fyller ett år
Nu är det nog bäst att lägga pannan full med ved,
och tända i kökskaminen för att hålla värmen uppe.
Dra nu en tjock filt över er och Ha en Go kväll!
Göran
 
 

 
Valpar, löptikar och labradorer...

2007-01-16 22:34
 
 

Go kväll! Igår fixades det ännu mer ute i hundhuset. Vi byggde en pall som sitter fast på väggen som går att fälla upp. Då blir det lätt att städa! Elvira och Cosmos gillade den, men lilla Lina tyckte att den nog satt lite för högt upp.

Idag var Göran ute med Glittra hon fick tag på en älg och skällde en stund tills älgen skenade.
Det har blåst ner en hel del träd i hyggeskanterna, så det blir till att gå ut med motorsågen.
Victoria och Labradoren Lava kom på besök. Vi gick en långpromenad och Stina som är min labbe badade och tyckte det var jättehärligt! Konstiga hundar...

Lottie och Cosmos trivs bra med att vara lite för sig själva. Vi väntar på ännu fler valpar.
På tal om valpar så är det ju så att de ska flytta till sina nya hem nu till helgen. Först ska de till Vet Hasse Göthlin på torsdag för att bli besiktigade och få sin första vaccination. Tänk så fort tiden går.
God Natt
Lena
 
 

 
Fredag

2007-01-12 22:22
 
 

God Kväll!

Så har redan årets andra vecka rusat iväg mot sitt slut, och igår åkte faktiskt granen ut. Nu är det slutspurten av årets jakt. Imorgon bär det av in till Karlstad för jakt på I2 skogen.
Elvira är nu helt återställd men får ändå vila pga. medicineringen. Så det får bli Cosmos och Hugo som får köra hårt imorgon. Hoppas att Cosmos får tag på en hare igen.
Nu har det kommit upp en mellanvägg i hundgården, och det blev genast mycket lugnare där. Lite längre fram i vår är det dags för hundhuset att få sig en liten ansiktslyftning. Och kanske blir det en utbyggnad av hundgården, kanske några nya hundar…. :-)


Ha en God Natt!
Göran

 
 

 
Stormvindar

2007-01-09 21:41
 
 

God Kväll!

Så är det åter dags för en januari storm, hoppas bara att den inte blir i närheten av den för två år sedan. Stark vind är det absolut värsta väder jag vet, kan inte riktigt koppla av då. Regn och kyla kan man ju skydda sig emot med vinden kan ställa till så mycket! Men men som min farmor alltid sa: inget ont utan att det har något gött med sig! Jag pratade med en smålänning idag som hoppades på ökad älg tillgång i Gudruns fotspår.
I natt var det oroligt i hundhuset, Lottie har börjat löpa och Elvira är på väg och Lottie verkar inte vilja ha någon konkurrens. Så när jag kom ut till hundarna så hade Elvira fått rejält med stryk. Det resulterade i ett veterinärbesök och antibiotika och förmodligen en avslutad jakt säsong :-( Jag får kanske överge tanken att alla hundar ska kunna gå med alla. Även om det i detta fall var löpningen som var roten till tumultet. Man tänker ju tanken vad som hade kunnat hänt om vi inte hade varit hemma…. Imorgon så får det bli lite mellanväggar i hundgården, Henrik kommer säkert och är arbetssugen så det går nog fort :-)
Nu blinkar det rejält i ljuset och fönsterrutorna skallrar nyss så brakade det kraftigt i kastanjeträdet så vi får väl se om det står kvar imorgon.Ha en God Natt, och håll i er!
Göran

 
 

 
Gott Nytt År och God Fortsättning!

2007-01-07 22:20
 
 

God Kväll!

Nytt år nya utmaningar och möjligheter!
Året har verkligen rivstartat. Den 4 och 5 januari var vi i Göteborg på utställning. Det blev en lyckad utställning speciellt för drevrarna. På torsdagen blev Juli BIR och fick CK!! Elvira och Cosmos fick Cert blev andra bästa tik respektive hane. Juli blev fyra i Blågula hund. På fredagen blev Elvira BIR och fick CACIB, samt blev trea i Blågula hund. Eko blev BIM även han fick CACIB. Cosmos fick cert och blev andra bästa hane. Storängens Kennel fick HP i uppfödargrupp. Det gick bra även för Jämtarna Glittra och Godis fick ett förstapris med utmärkt typ och väldigt fin kritik. Glittra fick ett HP men husse tyckte att kritiken borde ha räckt till ett CK… Det var två mycket intensiva dagar med mycket hundprat, och vi insåg att våra jakthundsraser nog är de lugnaste hundarna. Ett stort tack till familjen Wiman för att vi fick bo hos er. Tack till övriga som fick rycka in och visa hundar när vi inte räckte till.


Ha en God Natt!
Göran

 
 

 
Julafton

2006-12-24 01:56
 
 

God Jul på er alle sammans!
Nu börjar vi så sakteliga att bli färdiga med julstöket, granen är klädd, golven blänker och skinkan är klar. Det är bara snön som fattas, men det har ju varit en fantastiskt fin dag idag! Glittra fick följa med ut och leta julgran idag hon gjorde rejäla sökturer men fann tyvärr ingen älg.
Från oss alla till er alla en riktigt God Jul!
 
 

 
Gästblogg !

2006-12-16 17:53
 
 

Hej !

Nu är det dags för en gästblogg igen med samma författare som förra gången.

I dag har Göran varit på I-2 skogen utanför Karlstad på en funktionärsjakt. Cosmos och Hugo fick följa med och båda verkar ha haft en bra jaktdag. Cosmos tog upp en vit hare! som han drev i ca 70 min innan haren mötte sitt öde medan Hugo drev ett smaldjur som sköts av Owe Wiktorin!! (ordf. Sv. Jägareförbundet).

För egen del har Java och jag varit ute. Hon väckte en hel del men lyckades inte få fart på något under förmiddagen. Provade sedan ett annat område varpå hon drev två rådjur under några minuter. Än så länge är dreven korta men hon är ju bara valp och det är först nästa höst som det riktiga allvaret börjar.

I torsdags tog jag mitt första steg mot att bli drevprovsdomare då jag hade min första elevdag. Blåsigt, svettigt, jättekul, trevlig hund och ägare samt god korv på Statoil i Årjäng är en bra sammanfattning av dagen.

I morgon (söndag) invaderar Värmland Bohuslän och det lär bli en lång och hård kväll innan segraren är utsedd. Västsvenska dreverklubben arrangerar nämligen sin traditionella utställning i Dingle och enligt uppgift ska en hel del hundar från Värmland åka dit. Över 60 hundar lär vara anmälda och eftersom utställningen börjar 17.00 kommer det att vara midnatt innan vi är hemma igen. Storängens hundarna Cosmos, Elvira, Hugo, Juli (äg Göran), Icko (äg Berndt Haraldsson), Java (äg Annika Andersson) samt Svanstrandens Lina (äg Göran) är anmälda.

Ha en riktigt trevlig kväll och kanske ses vi i Dingle !
/ Annika

 
 

 
Snart Jul!

2006-12-12 11:36
 
 

God förmiddag!
Uj uj vad tiden springer iväg nu är det mindre än
två veckor kvar till jul!!
Nu var det länge sedan jag skrev! Det kanske får
bli veckorapport istället. Nej jag skall allt
försöka att avge rapport ett par dagar i veckan.
Mycket har hänt sedan sist. Det har varit mycket
jakt, det börjar även på att komma in lite
jaktrapporter ifrån er. Tyvärr så får vi ingen
ordning på vår gästbok :-( det är väldigt synd
eftersom det är nu som den verkligen skulle
behövas! Men det är någon där ute som har alldeles
för lite att göra så de väljer att trackasera vår
gästbok, de borde skaffa sig en hund istället!
Webbmastern letar efter något annat sätt att lösa
problemet på men det är ju inte lätt eftersom en
gästbok ska vara öppen för alla. Men skriv ändå
och skicka mail till mig som kan jag
vidarebefordra det här i bloggen. Nog om det.
Jämtarna i K-kullen börjar få älgkontakt, och
visar sig vara väldigt tidiga på att börja jaga.
Kaliber har jobbat med älg i fyra timmar!
Förra veckan började Hugo driva hjort, och i
lördags sköt jag en bockkilling för honom efter 53
minuters drev! Jag hoppas att han kan gå ett
jaktprov innan nyår.
Elvira börjar komma i riktig form, och inte undra
på det för nu har hon fått jaga mellan 3-4 dagar i
veckan. När hon är ledig så ligger hon inne hela
dagarna och vilar upp sig. Även Elvira skall snart
gå jaktprov.
Lottie närmar sig löpning och letandet efter
lämplig hane har börjat.
Moas valpar har fått ögon och börjar kravla runt i
lådan. Vi ska snart få in lite nya bilder.
Ja det var några glimtar av vad som har hänt den
senaste tiden. Men skriver jag kort så kanske jag
hinner skriva oftare :-)

Ha en Go dag!
Göran

 
 

 
Lugnet i valplådan

2006-11-29 21:17
 
 

God kväll!
Nu börjar jag kunna slappna av, Moa mår bra och
alla valparna äter för fullt. När nu spänningen
släpper så börjar det dra rejält i ögonen så det
får nog bli tidig i säng i kväll. Man kan tycka
att man skulle oroa sig mindre när man har haft
några kullar men för mig verkar bara bli värre och
värre. När dessutom Moa vill att jag ska vara hos
henne hela tiden under valpningen så fick jag
tillbringa natten i en campingstol bredvid
valplådan. Men det är skönt att det är över nu,
och allt verkar bra så här långt. Det blev till
slut tio valpar, sju hanar och tre tikar. Valparna
är väldigt jämna och det är som vanligt väldigt
svårt att slita sig ifrån lådan. Så idag har det
inte blivit mycket annat gjort. Imorgon kväll så
ska jag ringa runt till alla er på kölistan och
stämma av. Tyvärr blev det ju få tikar, men jag
kan trösta er som blir utan att Busan nu har
börjat löpa. Planerad parning i slutet på nästa
vecka, och beräknad valpning vecka 6. Om ni vill
gå in och kolla på stamtavle simulering av
Holmsjöns Talo och Storängens Busans valpar så kan
ni gå in pånl]www.alghundklubben.com/_jyckedata/stam_sim.asp?Reg
nr_H=S56438/2000&Regnr_T=s18301/2001
Jag tycker att även det är en mycket intressant
kombination, med mycket jakt i.
Jag ska försöka att ge er lite tätare rapporter
nu.
Jag har en del obesvarade mail ifrån er, men svar
kommer det är bara det att det har varit väldigt
fullt upp ett tag.
Hoppas nu att ni kommer att sova lika gött som jag
kommer att göra!
Göran

 
 

 
God Morgon!

2006-11-29 05:22
 
 

God morgon!
Jag råkade slumra till lite och nu har det kommit två till. Det verkar vara hanar det med, jag ska kolla mera noga sen men det är i alla fall åtta valpar nu.
 
 

 
Hanarna har övertaget.

2006-11-29 02:31
 
 

Det här med könsfördelning är inte lätt, när det för ovanlighetens skull har varit stort intresse för tikar så kommer det många hanar. Klockan 01:38 kom det en hane till. Men det verkar som om det finns valpar kvar i magen så det kanske kommer någon tik till. Nu ska jag gå ut en sväng med Moa så får vi se om inte det blir fart på valpandet igen.
 
 

 
Moa har börjat valpa!

2006-11-29 01:14
 
 

Nu har Moa (Ryvikens Tekla) börjat valpa! Klockan
22:14 kom Moa in i Tv-rummet och talade om att nu
är det dags. Jag följde med henne ut en liten
sväng och klockan 22:20 föddes den första valpen
här utanför på gräsmattan. Det var en stor tik, vi
skyndade oss in så att Moa kunde slicka henne
torr. Klockan 23:03 var det dags för nästa valp en
hane som skällde redan innan Moa hade bitit av
navelsträngen! Det kan nog bli något stort av
honom:-) Sen har det kommit två hanar till i rask
takt klockan 00:16 och 00:31. Än så länge verkar
valparna pigga och har redan börjat dia. Men det
verkar finnas fler kvar i magen, så det blir nog
en lång natt bredvid valplådan.
Fortsättning följer!
Sov gott!
Göran
Oj oj nu kom det en tik till klockan 01:08.

 
 

 
Tisdag

2006-11-21 08:44
 
 

God morgon!
Igår var det dags för årets Drever SM. Vinnare
blev Bergmossens Fixa Grattis! Men inte långt där
efter kom Svanstrandens Tanja på en hedrande
andraplats! Ett stort grattis till Kurt-Erik!! Jag
pratade med honom vid niotiden i går kväll då var
han på hem väg, så han var nog inte hemma i
Svanskog för än efter midnatt. Tanja fick 1a+1a+2a
Rå, hon bröt första drevet efter dryga 70 minuter
ev. pga. griskontakt. Så nu är det bara att ladda
om batterierna för snart är det dags för landskamp
mellan Sverige, Norge och Finland. Årets landskamp
går i Norge den första december.
Lina och de övriga i Tanja/Cosmos kullen har lite
att leva upp till! Igår fick jag ett mail ifrån
Gotland, och Svanstrandens Canja har drivit i
nästan 20 minuter tapptfritt. Inte illa för hon är
ju trotts allt bara sex månader!
Nu väntar vi med spänning på Moas valpar. Moa har
en rejäl hängmage så vi får hoppas att det blir
valpar till alla som beställt. Busan borde börja
löpa när som helst, men eftersom Moa inte har
kunnat jaga på ett tag så har Busan fått jaga
desto mer så det kan väl möjligen skjuta upp löpet
lite.

Ha en Go dag!
Göran

 
 

 
Hugos första!

2006-11-20 11:54
 
 

God förmiddag!
Så har det gått några dagar igen sedan jag satt här och skrev senast. Så jag skall kortfattat försöka att återge lite av vad som hänt sedan sist.
I torsdags var Elvira och Cosmos på lite rådjursfattigare marker. Men tillslut så fick de i alla fall fart på en varsin hare. Väder och orutin gjorde att de hade svårt att hålla igång haren, men jag är glad att de åtminstone försöker. Drevern skall ju vara en allround hund och Cosmos har förra veckan drivit hare, rådjur och räv. Dessvärre har han gett några skall på älg också men men ska de vara allround så ska det :-)
Glittra börjar komma igång bra med sitt sök men är lite försiktig med skallgivningen på älgen men det lossnar nog snart.
I fredags jagade jag älg med Busan i Forshaga. Det var en jakt som eleverna själva hade anordnat, och det klarade de alldeles utmärkt. Bäst av allt var maten. Tur att jag skulle gå med Busan och inte sitta på pass efteråt för då hade det varit svårt att hålla sig vaken!
I lördags var det dags för årets jaktliga höjdpunkt, jag fick skjuta första rådjuret för Hugo! Det var en liten bock med små fula horn, men det var fantastiskt kul att få se Hugo driva fram och avvaktande springa runt bocken och skälla ståndskall :-) Hugo hade haft tre korta drev tidigare under dagen och tog upp bocken när jag var på hemväg. Han drev i dryga tio minuter innan bocken gjorde misstaget att stanna till i en glänta knappa hundra meter ifrån mig. Det var en lycklig husse som bar hem rådjuret med Hugo hängandes i rådjursskankorna. Det ska bli kul att se om Hugo ökar på drevtiderna nu när det har blivit skjutet för honom. I så fall så är det snart dags att starta honom på jaktprov.
Daniel var på I2 skogen med Cosmos, och fick skjuta en killing för honom. De hade många bra drev hela dagen, och jag tror att Cosmos gjorde bra reklam för Dreverrasen!
Igår var det Elviras tur att få jaga igen. Hon börjar bli riktigt tätskallig nu och det är en fröjd att lyssna på henne. Det är nog hög tid att anmäla henne på prov nu.
Ha en Go dag!
Göran

 
 

Administration